DOLAR
32,4986
EURO
34,7995
ALTIN
2.488,58
BIST
9.564,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Başladı

Bozüyük’teki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri açılış programı ile başladı.

Kasımpaşa Merkez Camii bahçesinde düzenlenen açılış programına Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman CAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi BAŞIBÜYÜK, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kerim ÇİFTLİKLİ, müftülük personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR; Diyanet İşleri Başkanlığının 1989 yılından itibaren Peygamber Efendimizin miladi doğum yılını içine alan haftayı Kutlu Doğum Haftası olarak ilan ettiğini, Peygamber Efendimizi halka daha güzel tanıtmak amacıyla 1994 yılından itibaren de her yıl farklı bir özelliğini konu olarak belirleyip kutlamaların bu doğrultuda yapıldığının bilgisini verdi. ÇAKIR konuşmasının devamında; “Kutlu Doğum Haftasının asıl amacı alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizi (S.A.V) efendimizi anmak, bunun yanında anlamak ve o güzel ahlakını yakından tanıyabilmek ve tanıtabilmektir. Samimiyet kalpten ve içten bağlanmak ve sevmek demektir. Sevgilerin en üstünü samimi duygulardır. Alemlere rahmet olarak gönderilen son Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V) hayatı buyunca samimiyeti bizlere en güzel şekilde anlatan Peygamberlerden birisidir. Özellikle günümüzde bireysel yaşamın tercih edildiği, yalnız kalabalıkların oluşturulduğu, menfaatin ön plana çıktığı sevginin ve saygının menfaat odaklı olduğu ve gerçek dostun kim olduğu bilinmeyen bir çağda yaşıyoruz. İşte bu nedenledir ki günümüzde samimi duygu taşıyan insanlara daha fazla ihtiyacımız var”dedi.

Konuşmanın hemen ardından programa katılan herkese gül dağıtımı yapılırken Mehteran Takımının konseri ile Mevlana Derneği tarafından sergilenen semazen gösterisi beğeni ile izlendi. Açılış programında son olarak protokol mensuplarının katılımı ile kitap-kültür fuarı hat ve ebru sergisinin açılışı yapıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.