DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BİLECİK’TE KARNE VE 15 TATİL SEVİNCİ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönem sonu itibari ile Bilecik genelinde 2 bin 186 öğretmenin görev aldığı 180 okulda 36 bin 155 öğrenci karne heyecanı ile birlikte yarıyıl tatiline girdiler.

Bilecik Merkez Atatürk İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Nihat Can, daire amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Çocukların heyecanına ortak olan Vali Şentürk ve Belediye Başkanı Nihat Can, karnesini alan çocuklarla tek tek ilgilenerek tebrik ettiler.

Karne dağıtım töreni sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Bilal Şentürk, Bilecik genelindeki eğitimin olağan standartlarda olduğunu belirterek yeni dönemde Bilecik’e özgü formüllerle; eğitimde niteliği, kaliteyi arttırmaya dönük çalışmalar gerçekleştireceklerini belirterek; şunları söyledi:

‘’ Bilecik’te 36 bin öğrencimizin yanında 2 bin  civarında da öğretmenimiz eğitimin kalitesinin arttırılması  noktasında bir seferberlik anlayışı içerisinde çalışıyor.  Bilecik adına konuşursak da biz öncelikle bir fotoğraf çekmeye çalışıyoruz. Mevcudumuz nedir ona bakıyoruz. İyinin iyisi her zaman var tabi ki.   Öğrencilerimiz genel olarak ortalama 18-19 öğrencili sınıflara sahip. İncelemelerimizde, fiziki altyapının büyük ölçüde yeterli olduğunu, standartların da çok kötü olmadığını gördük. Ama biz bundan sonraki süreçte eğitimin içeriğine dönük hamleler yapmamız gerekiyor. Bunları aşama aşama yapacağız. Genel bir ezber, bir formül uygulama yöntemimiz yok. Eğitim unsurlarımız olan veliler, sosyal çevre, öğretmen ve idareye bu anlamda ne görev düşüyorsa hepsini lâyıkıyla yerine getirmek için ciddi bir atılım yapmak istiyoruz. 2800 öğretmenimiz var. Bu büyük bir zenginlik. Öğretmenlerimizle birlikte çok önemli atılımlar yapacağız. İkinci yarıyılda da farklı uygulamar yapacağız fakat  bir başka yerdekinin aynısını değil, ilimize özgü yöntemlerle uygulayacağız. Eğitimde niteliği, kaliteyi arttırmaya dönük çalışmalarımız olacak. Bunu da tüm paydaşlarımızla birlikte bir seferberlik anlayışı içerisinde yapacağız.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Nihat Can ise öğrencilerin büyük bir sevinç ile yarıyıl tatiline girdiklerini belirterek; ‘’Bizler de Sayın Valimiz ve diğer arkadaşlarımızla birlikte öğrencilerimizin karne sevincini paylaştık. Bütün öğrencilerimizin verimli ve mutlu bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyorum. Bilecik Belediyesi olarak bizler öğrencilerimize okumaları için çeşitli faydalı dergiler hediye ettik.’’ İfadelerini kullandı.

Öğrencilerin karnelerini veren Vali Bilal Şentürk ve Belediye Başkanı Nihat Can, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.