DOLAR
32,5168
EURO
34,7889
ALTIN
2.421,88
BIST
9.721,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik’te iyilik sofrası kuruldu

BİLECİK’TE “İYİLİK SOFRASI” İFTARI

Bilecik İl Müftülüğü ve TDV Bilecik Şubesi tarafından “İYİLİK SOFRASI” adı altında bir iftar programı düzenlendi.

İftar programına Bilecik valisi Süleyman Elban, Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Ş.E.Ü Rektörü İbrahim Taş, Bilecik TSO Başkanı Mefail Ateş, Protokol Üyeleri, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri, Müftülük personeli, şehit ve gazi aileleri, mülteciler, yetiştirme yurdu ve huzurevi sakinleri katıldı.

Kur’anı Kerim tilaveti ve okunan ezandan sonra başlayan iftar programı, Yalova İl Müftüsü Turgut Açari tarafından yapılan duanın ardından İl Müftüsü Necati Akkuş bir konuşma yaptı.

Konuşmasına iftar programına katılan misafirlere teşekkür ederek başlayan Müftü Akkuş şöyle devam etti; “TDV özellikle yurtdışında ve yurt içinde, gerek eğitim faaliyetleri, gerek sosyal faaliyetler, gerek kültürel faaliyetler, cami ve din alanında gerçekten şu anda Türkiye’nin sayılı sivil toplum kuruluşları arasında. Özellikle son yıllarda Afrika’da, Somali’de,  Kenya’da, Uzak Doğuda, Yakın Doğuda, Türkiye Cumhuriyetlerinde, Yemende, Filistin’de, Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta ve buna benzer yerlerde gerçekten kimsesiz kalmış, sahipsiz kalmış, susuz kalmış mü’min kardeşlerimizin imdadına koşuyor. Susuz kalanlara su, ekmeksiz kalanlara ekmek, aşsız kalanlara aş olamaya gayret gösteriyor.

Bunlar sizlerin destekleriyle, sizlerin bağışlarıyla, sizlerin yardımlarıyla sağlanan hizmetler. Özellikle yurtdışında şu anda İmam Hatip liseleri seviyesinde, İlahiyat Fakültesi seviyesinde ve proje okulları olarak eğitim alanında da çok büyük faaliyetler göstermektedir.

Biz Bilecik İl Müftülüğü ve TDV Bilecik Şubesi olarak, iki projeyi önemsedik başlattık. Şu anda Rektörümüzün ( çok teşekkür ediyorum) destekleriyle, Üniversite Kampüsüne yakın bir yerde 250 öğrenci kapasiteli bir yurt yeri temin ettik. Bir kız öğrenci yurdu Allah nasip ederse inşa etmenin gayreti içerindeyiz. Ne zaman nasip olacak bilmiyorum ama inşallah bir hayır sahibi çıkarda o hayrı ben alayım der ve böylece Bilecik’imize güzel bir eser kazandırmış oluruz. Ertuğrul Gazi Camii ile ilgili bir projemiz var. Şu anda oda hazırlanmış vaziyette. Onu da önümüzdeki günlerde sizinle paylaşacağız.

Zaman zaman sizlerin camilerde veya cami dışında yardımlarınıza, desteklerinize müracaat ediyoruz. Yapılan hizmetlerin tamamı, (rızaen lillehtir yani) Allah rızası içindir. Yapılan hizmetlerin tamamı emniyet ve güven içerisinde yerine ulaştırmak, zekâtsa zekât olarak, fitre ise fitre olarak, , bağışsa bağış olarak alınmak suretiyle ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılmaktadır.

Ben bu vesileyle bizlere destek veren gerek esnafımız gerek personelimiz, gerekse bürokratlarımız, Hafızlık Kur’an Kursumuzun açılışında çok desteklerini gördüğümüz bürokratlarımız var. Allah kendilerinden razı olsun. Onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinize selam ve hürmetlerimi arz ediyorum”.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.