DOLAR
32,5748
EURO
34,8890
ALTIN
2.436,58
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Bilecik’te İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde okuyan 786 öğrenci kep attı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde okuyan 786 öğrenci mezun olarak, kep atmanın mutluluğunu yaşadı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi sentetik sahasında devam eden mezuniyet törenlerinin 2 gününde konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, töreni mezun öğrencilerimizin ve ailelerinin büyük emekler vererek ulaştıkları uzun ve yorucu bir sürecin hasat gününe benzeterek, ”Bugün sizin en mutlu günlerinizden biri.
Hayatın anne ocağından görüldüğü bir dönemde yaptığınız meslek seçimiyle başladığınız üniversite serüveninizi tamamladınız. Artık her şeyi kendinizin yöneteceği bir döneme kapı aralıyorsunuz. Baba ocağından geldiğiniz üniversitemizde şüphesiz hayatla ilgili birçok tecrübeler, bilgiler ve beceriler kazandınız. Bu süreci yaşarken ailenizin, hocalarınızın ve arkadaşlarınızın destek ve emekleri oldu. Kimi zaman arkadaşlarınızla beraber sabahladınız, kimi zaman sınavlara hazırlanmak için kütüphaneleri aşındırdınız. Bu süreçte arkadaşlarınızı ve dostlarınızı tanıdınız. Hocalarınızın şefkat ve özverilerine şahit oldunuz. Almış olduğunuz eğitim dünyaya farklı bir gözle bakmanızı öğretti. Burada siz birey olma bilincini bizzat yaşayarak edindiniz.” dedi.

Taş konuşmasına şöyle devam etti:

Artık mezun oldunuz, ancak sizden daha tecrübeli biri olarak bu hayatla ilgili sizinle paylaşmak istediğim birkaç hususu da burada belirtmek isterim. Kendi ayaklarınızın üzerinde duracağınız bir hayat başlıyor. Bu hayatı iyi yönetmek için planlı bir yaşam biçimini tercih etmeniz gerekiyor. Günlerimizin, haftalarımızın hatta yıllarımızın planını yaparak yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu sizi hem başarılı kılacaktır hem de toplum için faydalı bir birey yapacaktır. Karşınızdaki insan kim olursa olsun onu dinlemeye, anlamaya ve kendinizi onun yerine koymaya çalışınız. Bu sayede kendi yaşamınızı ve yaptıklarınızı daha iyi anlayabilir, hatalarınızı kabullenme erdemi kazanabilirsiniz.

Bugünü asla bir ayrılık günü olarak görmeyin. Hayatta başarılarınızı bizlerle paylaşın. Üniversitenizi sık sık ziyaret edin, bizimle görüşün. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğu olacaktır.

Şimdi de öğrencilerimizin değerli ailelerine hitap etmek istiyorum. Sizler evlatlarınızın hem kişiliğini bulmasında hem de iyi bir tahsil görmesinde değerli fedakârlıklar yaptınız. Onların bu günlere ulaşmasının en büyük emektarı sizsiniz. Emeklerinizin zayi olmaması için bu gençleri ömrünüzün sonuna kadar desteklemeyi sürdürünüz. Zira çocuklara kaygı ölene kadardır.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da, Bilecik’te bu mutluluğu yaşadığıkları için gururlu olduklarını dile getirerek,” Bugün gururluyuz, ülke olarak gururluyuz. Çünkü böyle dinamik geleceğe ümitle bakan, heyecanla bakan bir gençliğe sahibiz. Onlara hayata heyecanla atmanın hep birlikte hakkı gururunu ve hazzını yaşıyoruz. Eminim ki, genç kardeşlerimiz bundan sonra ki hayat yolculuklarında dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği Bilecik’imizde ve Şeyh Edebali Üniversitemizde almış oldukları eğitimi faydasını, değerini iyi taktik edecekler. Onu değerlendirecekler ve hayatlarının her kademesine yansıtacaklar. Ama unutmayalım, eğitim öğretim ne kadar önemli ve kıymetliyse devletimiz, milletimiz, bugünümüz ve geleceğimiz için aramızdaki sevgimiz, saygımız, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz ondan daha kıymetli, ondan daha önemli. Bizler 4 yıl boyunca sizlerle birlikte olmaktan son derece büyük mutluluk duyduk, gurur duyduk. Burası artık her zaman sizler için açık bir kapı, bir aile ortamı, bir yurdunuz olarak görmenizi arzu ediyoruz. Tabi ki temennimiz, arzumuz hayata atılan bu genç kardeşlerimizin işlerini, aşlarını ve eşlerini de Bilecik’te bularak inşallah bundan sonra ki hayatlarını da Bilecik’te devam etmelerini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri dereceye giren öğrencilere plaket verdi.

2016-2017 yılı üniversite birincisi İktisat Bölümünden Zeynep Sarı ailesiyle birlikte nişan kütüğüne kendi plakasını çaktı.

Akabinde bölümlere diplomaların dağıltılmasının ardından 786 öğrenci geri sayım yaparak kep atmanın mutluluğunu yaşadı

Programa,çok sayıda öğretim görevlisi ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.