DOLAR
32,5160
EURO
34,8278
ALTIN
2.425,61
BIST
9.705,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik’te İhtiyaç Sahiplerine Nakdi Yardım

Bilecik’te İhtiyaç Sahiplerine Nakdi Yardım. ”Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılan bin TL’lik destek ödemeleri ile yaşlılık aylıkları hak sahiplerine evlerinde ödenmeye başlandı. Bilecik’te de bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere yapılan bin TL’lik yardım ödemeleri kapı kapı görevli personellerce dağıtılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada ”Düzenli merkezi sosyal yardım (Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı, Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı) alan hanelere herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında 1.000 TL ödeme yapılacağı duyurulmuştu.

Bu kapsamda 2 Milyon 111 Haneye 1.000’er TL nakdi desteğin ödemelerine başlandı.

”Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılan bin TL’lik yardım ödemeleri ile yaşlılık aylıkları hak sahiplerine evlerinde ödenmeye başlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarınca başlatılan uygulama kapsamında, Bilecik’te sosyal yardım ödemeleri ile yaşlılık aylıkları hak sahiplerine teslim ediliyor.

Bilecik Valiliği koordinesinde polis, jandarma, PTT ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri, PTT personeli tarafından zarflara konulan yardımlar, önceden belirlenen adreslere iletilmek üzere ekiplere teslim edildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ”Düzenli Merkezi Sosyal Yardım”dan yararlanan ailelere hane başı 1000 lira ödemeleri de yapılıyor.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında nakdi yardım ve maaşlarını vatandaşlara evlerinde teslim eden görevliler, 65 yaş üstü ve yaş sınırı olmaksızın kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmamaları, park bahçe gibi açık alanlarda dolaşmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Kent merkezinde olduğu gibi, köylerde de muhtarlarla birlikte dağıtım yapan görevliler, 2 bin 122 kişinin önceden belirlenen adreslerine giderek, elden teslim etti.

Merkeze bağlı Dereşemsettin Köyü Muhtarı Seyfettin Akoğlan, köyde kimsenin dışarı çıkmadığını, ihtiyaçları olduğunda kendisinin de yardımcı olduğunu anlatarak, Türkiye’nin en kısa sürede bu salgın hastalıktan kurtulmasını istedi.

Dereşemsettin köyünde yaşayan 70 yaşındaki Fatma Ata, maaşını getiren PTT ve jandarma görevlilerine teşekkür ederek, Allah bereket versin. Dualarınız kabul olsun. Devletimiz sağolsun. Askerimiz, Allah’a emanet olsun.” dedi.

75 yaşındaki Fatma Buldu da köye gelerek maaşını getirmelerinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, salgın hastalıktan dolayı evinden çıkamadığını bildirdi.

Çakırpınar köyünde yaşayan 92 yaşındaki Nedime Çelik ise yetkililere teşekkür etti.

https://www.facebook.com/bilecikvaliligi/videos/663789067790294/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.