DOLAR
32,5108
EURO
34,9455
ALTIN
2.433,58
BIST
9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BİLECİK’TE ”HAKLARINIZI BİLİN Kİ TOPLUM YAŞASIN” KONULU KONFERANS

Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği tarafından gerçekleştirilen “Haklarınızı bilin ki toplum yaşasın” projesi kapsamında “demokrasi” konulu konferans düzenlendi.

Bilecik Çocuk Sineması’nda gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın eşi Fatma Yağcı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Bilecik Kent Konseyi Başkanı Süleyman Özdemir, Bilecik İnsan Hak ve Değerlerini Koruma Derneği Başkanı Hüsnü Geyik, Bilecik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Emrah Ulutaş, Avukat Fuat Selbes ve Aynur Gezgin ile vatandaşlar katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hüsnü Geyik, Bilecik Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bilecik Baro Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Bilecik Kent Konseyi işbirliğinde hazırladıkları projeden güzel neticeler almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bilecik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışmanı Emrah Ulutaş ise insan hakları kavramının, kişinin sırf bir insan olduğu için sahip olduğu haklar anlamına geldiğini belirtti. İnsan haklarının dokunulmaz, devredilmez ve vazgeçilmez olduğuna vurgu yapan Ulutaş, şunları kaydetti:

”İnsan haklan dokunulmaz, devredilmez ve vazgeçilmez haklardır. Bir başka deyişle bu haklar, bireylerin yalnızca insan olmalarından kaynaklanan ve hiçbir şekilde elinden alınamayacağı haklarıdır. Bu anlamda insan hakları, insan değerini korumayı ve insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesini amaçlayan üstün kurallar bütünüdür. Zaman içerisinde insan haklarının kapsamı giderek genişlemiştir. Günümüzde, temel haklar yanında birçok sosyal ve ekonomik haklar da insan hakları kapsamında kabul edilir olmuştur. Yaşama hakkı, güvenlik hakkı, köle almama veya zorla çalıştırılmama hakkı, işkence edilmeme hakkı başlıca temel haklardır. İnsan biyolojik olduğu kadar ahlâkî doğaya da sahiptir, Etik bir varlık olarak insan, biyolojik yaşamını sürdürme ihtiyacı ötesinde onurlu bir yaşam sürdürmeye de ihtiyaç duyar.”

Ulutaş konferansta, temel haklar, kişisel haklar, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal haklar ile demokrasi ve demokratik eğitim hakkı konularında bilgi verdi.

Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu ise yaptığı konuşmada, dernek olarak hazırladıkların projenin sonuncusunu Bilecik’te yaptıklarını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Proje sayesinde insanların, birçok konuda kendi hakları ile ilgili olarak bilinçlendiğini dile getiren Tekelioğlu, yaptıkları çalışmanın güzel neticeleri olacağına inandıklarını belirtti.

Konferansın sonunda Dernek Başkanı Hüsnü Geyik, Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Kent Konseyi Başkanı Süleyman Özdemir, Psikolojik Danışman Emrah Ulutaş, Avukat Fuat Selbes ve Aynur Gezgin’e teşekkür plaketi verdi.

Dernek Başkanı Hüsnü Geyik, yurt dışındaki programı nedeniyle konferansa katılamayan Belediye Başkanı Selim Yağcı adına teşekkür plaketini, Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili İsmail Cihan’a taktim etti.

DSC_9388 DSC_9369 DSC_9373 DSC_9382

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.