DOLAR
32,5108
EURO
34,9455
ALTIN
2.433,58
BIST
9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BİLECİK’TE HAC SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

HAC SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

2016 Yılı Hac Sezonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Bilecik İl Müftülüğü bünyesinde Kutsal Topraklara gidecek hacı adayları için seminerler devam ediyor.Merkez Ertuğrul Gazi Camiinde gerçekleştirilen hac seminerinin bu haftaki konuşmacı İl Müftüsü Necati Akkuş oldu.

İl Müftüsü Necati Akkuş; “Cenab-ı Hak haccınızı mebrur kılsın inşallah. Sağlık ve sıhhatle gidip gelmeyi, ibadetlerinizi taatletinizi salimen yerine getirmeyi ve orada Rasulüllah (sav)’in doğduğu şehirden analarınızdan doğduğunuz ilk günkü gibi dönmeyi hepinize nasip eylesin inşallah” diyerek başladığı konuşmasında hacı adaylarına şu tavsiyelerde bulundu.

“Yüce Mevla’mız Kur’an-ı Kerimde  ‘Ona bir yol bulup güç yetirenlerin Kabey’i haccetmesi Allah’ın insanlar üzerindeki hakkıdır. ”  buyurarak bize bu vazifenin farz olduğunu bildiriyor. Güç yetirmek sadece parayla değil artık. Her parası olan hacca gidemiyor. Şu anda sizin gibi kaydolmuş, yedi sekiz senedir hacca gidemeyen insanlar var. Bu sadece Türkiye’de değil her yerde böyle. Dolayısıyla Allah Teala size bir fırsat tanıdı. Bunun için Cenab-ı Hakka ne kadar şükretseniz azdır. Yani Allah Teala milyonlarca insan arasında sizi seçti ve Evine misafir etmek üzere fırsat verdi. Peygamber (sav) ‘Hacılar Allah Teâlâ’nın misafirleridirler’. Misafir manasına da geliyor elçi manasına da. Misafir olarak kabul edersen; misafirin ev sahibi üzerinde, ev sahibinin de misafir üzerinde hakkı vardır. Nedir ev sahibinin misafir üzerindeki hakkı? Misafir ev sahibinin sözünden çıkmayacak. Misafirin ev sahibi üzerindeki hakkı nedir? Orada asli ihtiyaçlarını ve arzu ettiği ihtiyaçlarını giderecek. Karnı doyacak, yatağı rahat olacak, istirahati olacak, herhangi bir huzursuzluk duymayacak. Peygamber efendimiz (sav)’in hadisi şerifinde bunu anlıyoruz. İki boyutu var. Bir, ‘Kim hacceder, kötü söz söylemez, Allah’ın emirlerine karşı çıkmaz ve böylece haccını tamamlarsa, Allah Teala ona cennetini ikram eder’. Anasından doğduğu günkü gibi geriye döner. Günahsız olarak geriye döner ise, karşılığı-ecri nedir? Cennettir. Eğer bir mü’min günahsız olarak Cenab-ı Hakkın huzuruna varabildi ise o mutlaka Allah Teâlâ’nın kendisine vadettiği cennete nail olacaktır. Bu işin temeli.

Şimdi siz, iştiyak ile arzu ile orayı görmeyi arzu ediyorsunuz. Bir an önce varalım, ibadetlerimizi yapalım, Rabb’imizin huzuruna duralım, şu üzerimizdeki yüklerden kurtulalım arzusu içindesiniz. Bu çok güzel bir şey. Fakat bunun yanında iki şey daha olmalı. Bunlardan birincisi bilgi olmalı. Bu seminerleri yapmamızdaki gaye o. Yani yaptığınız şeyi bilinçli olarak yapacaksınız. İkincisi de kalbinizde aşırı derecede ihlas olması lazım. Gönülden yapmanız lazım.

Rabbim haccınızı mebrur amellerinizi makbul kılsın. Ticaretini lentebur olsun. Rabbim Teala bu yolda sizi yalnız bırakmasın. Şeytanın hilelerinden desiselerinden, şehvetin arzularından, nefsin bir takım tuzaklarından muhafaza eylesin. Rabbim Teala sağlık ve afiyet içerisinde haccınızı yapıp dönmeyi ve burada da gidecek olanlara güzel bir örnek olmanızı sizlere nasip ve müyesser eylesin. Allah Teala yar ve yardımcınız olsun.”

 

300516Müftüseminerhac (6) 300516Müftüseminerhac (19) 300516Müftüseminerhac (1) 300516Müftüseminerhac (3)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.