DOLAR
32,5996
EURO
34,7963
ALTIN
2.506,02
BIST
9.479,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik’te “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri”

Bilecik’te “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri”

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri” Şeyh Edebali stadında yapılan açılış seremonisi ile start aldı.

Şeyh Edebali Stadında coşkuyla başlayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri’ne 25 Okuldan 450 öğrenci katıldı.
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, öğrencilere hitaben yaptığı açılış konuşmasında;

“Unutulmaya yüz tutmuş Çocuk Oyunlarının yeniden yaşatılması ,Gelecek kuşaklara taşımak, Geleneksel Oyunlarımızı yaşatmak, Hayat boyu öğrenme amacıyla Gençlik ve Spor bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı projesi olan “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerini” Bu yıl Bilecik’te İlk defa düzenliyoruz. Bu oyunlar sayesinde çocuklarımız geçmişte hangi oyunların oynandığını öğrenmiş oluyor. Biz Anne,Baba ve Dedelerimizden öğrendik. Bizde Şimdi Çocuklarımıza öğretiyoruz ki geçmişimizle geleceğimiz arasında bir köprü olsun. İlimizde uygulamaya koyduğumuz projeler Özellikle Temel Spor Eğitimi, Jimnastik ve Yüzme branşlarında uyguladığımız projelerden. İlkokul 1.2 ve 3. Sınıflarda Temel Spor Eğitimi derslerinin startını verdik. 4.sınıflara yaklaşık 900 civarında ki öğrenciye Ücretsiz Yüzme Eğitimi veriyoruz. Sağlıklı ve Sağlam bir vücuda sahip olmak için buradaki en temel amacımız, her öğrencimizin bir branşta spor yapmasını hedefliyoruz. Bu projeye büyük destek veren Başta Sayın Valimize , İl Özel İdaresine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diyerek Bu güzel organizasyona katılan Okullarımıza ve Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza başarılar ve iyi eğlenceler diledi.

Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında;
“Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri sizler için çok faydalı bir organizasyon, bizler bu oyunları oynayarak büyüdük, sizlerinde bugün burada bu oyunlarda mutlu ve keyifli zaman geçirmenizi diliyorum. Bu güzel organizasyona katılan okullarımıza, öğrencilerimize , velilerimize,, antrenörlerimize ve Bu Organizasyonu gerçekleştiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi

Program; Bayrak Koşusu , Halat Çekme ,Mendil Kapmaca, Yağ Satarım Bal Satarım, Fasulye Torbası Atması , Koordinasyon Koşusu ve Tombik Oyunlarının startı ile başladı. Oyunların hepsini yerinde takip ederek oyunlara katılarak çocuklarımızın coşkulu eğlencesine ortak olan Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş çocuklarla beraber eğlenceli vakit geçirdiler.

Gerçekleştirilen açılış törenine Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Okul İdarecileri, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.