DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bilecik’te Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Bilecik’te Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Bilecik’te 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Bilecik, Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşma yapan Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, gaziliğin alınıp satılabilecek bir ünvan olmadığını belirterek başladığı konuşmasında şunları kaydetti; “ İki devlet arasındaki anlaşmazlıklardan dolayı çıkan savaşlara katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askerlerden savaşta hayatını kaybedenlere Şehit, yaralananlara Malül Gazi, sağ olarak dönenlere Muharip Gazi denilmektedir. Bu unvanlar devlet adına TBMM tarafından verilmektedir. Yüce Türk milleti nezdinde şehitler nurlu, gaziler onurlu kişiler olarak kabul görmektedir. Gazilik alınıp satılabilen ya da bir başkasına devredebilen bir unvan olmayıp ömür boyu taşınılacak olan çok kıymetli bir manevi değerdir. Biz Gaziler bu unvanı almak için süngünün ucunda, mermilerin vızıltısında, mayın tarlalarının içinde, bombaların dehşetinde kaldık. Çok zorlu sıkıntılı saatler günler aylar geçirdik, çok acılar çektik. Yüce ulusumuz gözlerimizin önüne geldi. Acılarımızı unuttuk. Vatan ama hep vatan dedik. Helal olsun akan ve akacak kanlarımız vatana dedik. Kollarımız arasında şehit olan arkadaşlarımızı, erlerimizi, komutanlarımızı kucakladık. Açık giden gözlerini ellerimizle kapattık, kefen olduk. Niye ben şehit olamadım diye gözyaşı döktük. Sonunda gazamız mübarek oldu. Uğrunda savaştığımız devlet ve ulusumuz bizleri unvanların en asili, en şereflisi olan Gazilik unvanı ile onurlandırdı. Ulusal değer olmanın onuru ve gururu içerisindeyiz”

Törende konuşma yapan 2.Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’nda görevli Jandarma Yarbay Hasan Acar, Gaziler Günü’nün kahraman gazilere olan minnet ve şükran duygularını dile getirme ve canları pahasına yürütmekte olan vatan görevini, aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceklerini bir kez daha ifade etme günü olduğunu belirtti ve devam etti; “ Hepimizin çok iyi bildiği gibi vatan aşkı her Türk’ün en büyük tutkusudur. Şair Mehmet Akif milletimizin vatan sevgisini, ‘ Canı, cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ satırlarıyla dile getirmiştir. Her Türk genci, vatanına ve milletine olan kutsal borcunu ödemek maksadıyla, sadece milletimize has bir gelenekle, ellerine kına yakarak ve davul, zurna çalarak asker olur ve ettiği yemine sadık kalarak icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve, seve hayatını feda eder. Türk milleti tarih boyunca istiklal ve birliğine kast eden, gerek dışarıdan gerekse içeriden gelen her türlü tehdit ve saldırıyı yok etmesini başarmış, 1. Dünya Savaşı’nda Kore’de, Kıbrıs’ta, teröristle mücadele de kahramanlık destanları yazarak birçok şehitler ve gaziler vermiştir. Yurdumuzu ve bizleri bu günlere getirmiş olan asil ecdadımızla ve kahraman gazilerimizle gurur duyuyoruz. Yüce Türk milletinin birer ferdi olarak bizler aziz ve kahraman gazilerimizin bilmelerini isteriz ki, onlardan devraldığımız bu şanlı bayrağı, aynı gururla dalgalandırmak ve bizden sonra gelecek olan nesillere de aynı gururla devretmek için son nefesimize kadar yılmadan çalışacak, icabında vatan ve bayrak uğrunda, gözümüzü kırpmadan vücudumuzu siper edeceğiz. Kahraman Gazilerimiz; sizler ve şehitlerimiz, kutsal vatan görevinin en yücesini yaptınız. Sizlerle gurur duyuyoruz. Yüce Türk milleti daima yanınızdadır ve yanınızda olacaktır”

Törene Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik 2.Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, vali yardımcıları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş örgütleri, siyasi parti temsilcileri ve gaziler katıldı.

Tören, Bilecik Jandarma Bandosunun konserinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.