DOLAR
32,4730
EURO
34,9255
ALTIN
2.435,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bilecik’te, Dünyaca Ünlü 21 Hafızdan Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Bilecik’te, Dünyaca Ünlü 21 Hafızdan Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen 2014 kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Çanakkale başta olmak üzere bütün şehitlerimiz ruhuna, dünyaca ünlü 21 hafız tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde, gerçekleştirilen etkinlik, birbirinden ünlü 3 hafızın Ezan’ı Şerifi okuması ile başladı.

Okunan Kur’an-ı Kerim ile Çanakkale ve bütün şehitlerimizin anıldığı programda, Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı konuşmada, güzel ve anlamlı bir gecede bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kültür ve Kongre Merkezinde güzel faaliyetlerin sergilendiğini dile getiren Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Belediyemiz tarafından organize edilen, ilimizde ve ülkemizde ilk defa organize edilen şehitlerimizi anma gecesi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gecesine hoş geldiniz. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Değerli kardeşlerim, Bilecik, ilklerin şehri, Bilecik, Kuruluş ve Kurtuluş şehridir. Bizler göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bu şehrin toprağının hamiyetine, geçmişin asaletine ve insanının zerafetine uygun bir şehir oluşturmanın gayreti içerisinde olduk. Fiziki mekanlar yapılabilir, ancak mekanlara anlam katan insanlarımızdır. İnsanlara da anlam kazandıran içindeki maneviyattır. Bizler şehrimizi, hem maddi anlamda fiziki mekanlarla mücehhez kılarken, aynı zamanda insanımızı sosyal ve kültürel anlamda yani manevi anlamda da destekte bulunarak, onların ruh alemini güçlendirme noktasında çaba ve gayret gösteriyoruz. Şeyh Edebali Hazretlerinin adını verdiğimiz bu kültür ve kongre merkezinde, manevi anlamda bizleri güçlendirecek, gerçekten şehitlerimizi hayırla yad edecek bir program gerçekleştiriyoruz. Bu gecede, bir ilki gerçekleştirerek, dünyaca ünlü 21 hafızımız bizlere, Kur’an-ı Kerimi, o güzel sesleriyle okuyacak. Bu akşam maddenin değil mananın hakim olduğu bir gece geçirmeyi Cenabı Allah’tan diliyorum.”

BEDİR TV, AS TV, KANAL MELTEM ve Antalya VİP TV’de de canlı olarak sunulan etkinlik, birbirinden değerli 21 Hafız’ın Kur’an-ı Kerim’den sureler okuyarak, dua etmesiyle son buldu.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.