DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
18°C
Bilecik
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Bilecik’te ”Demokrasi ve Şehitler” mitingi

Bilecik’te ”Demokrasi ve Şehitler” mitingi
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’de siyasi partiler ortak bir paydada buluşarak darbeye karşı tavır oluşturdu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik’te de siyasi partiler kol kola vererek demokrasi ve kardeşlikten yana olduğunu gösterdi. Bilecik ve ilçelerinden yola çıkan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanına akın etti.
Meydanda toplanan vatandaşlar mehter marşlarına eşlik etti.

Bilecik Valisi Süleyman Elban Cumhuriyet Meydanında yaptığı konuşmada, ” tarihimizde hiç böyle bir ihanet görmedik, böyle bir vahşet yaşamadık, böyle hunharca bir cinayet örneği hiç görmedik. tarihimize çok kötü bir hatıra olarak geçecek ama tarihimizde çok sıkça rastladığımız milletimizin yine dimdik ayağa kalktığı kahramanlık öyküsünü, diriliş hikayesini, yiğitlik, mertlik, fedakarlık, vatan sevgisi örneğini o gece gördük. Ve o geceden bu yana da ülkemizin her yerinde 23- 24 günden beri devletine vatanına demokrasisine sahip çıkmak için gece sabahlara kadar bu meydanlarda nöbet tuttunuz. Hepinizden Allah razı olsun.” dedi.

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise, ” Kurtuluş savaşında, Çanakkale’de, İstanbul’un Fethinde, Malazgirt’te nasıl kahramanlık yazdıysa, kalleş FETÖ örgütünün yapmak istediği darbeye karşı direnen kahraman milletime teşekkür ediyorum. Kalleş darbenin ardından dünyanın dört bir yanında ekonomistler kendi açısından bir program yapıyordu. Bizimde ekonomi yönetimimiz acaba Pazartesi ne tedbir alalım diye düşünüyordu. Acaba merkez bankamızdan kaç milyar dolar dışarı çıkar diye hesap ediliyordu ama bu aziz millet 10 milyar dolar parasını bozdurup hazineye tekrar güç verdi. Yapsa yapsa bunu Çanakkale’nin, Kurtuluş Savaşının şehitlerinin torunları yapar. Kalleş FETÖ terör örgütü bu milletin silahlarıyla tanklarıyla uçaklarıyla helikopteriyle bu ülkenin insanını vurdu. Bu ülkenin meclisini ve cumhurbaşkanlığını vurdu. Ama bunun karşısında milletimiz şunu dedi sizin topunuz olsun, sizin tankınız olsun, helikopteriniz olsun, uçağınız olsun, bize Allah yeter dedi. İşte bende bu meydandan diyorum ki bu kalleş örgüte hesabını sormazsak bize yazıklar olsun, bunu unutursak kalbimiz kurusun.” ifadelerinde bulundu.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ise  meydandaki en dikkat çekici konuşmayı yaptı, Tüzün konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

” Bu ülke yaşayan 80 milyon vatandaşımız bu çınarın gövdesiyiz. Çınarda bulunan dal ve budaklar bizlerin sadece siyasi düşüncesini ayırt edebilir. O nedenle hepimiz bu çınarın gövdesiyiz. 80 milyon vatandaşımız bu çınarın gövdesinden bu ülkenin ortak tapusunda hak sahibidir, miras sahibidir. Bu gün burada bu mitingi gerçekleştiriyorsak kuşkusuz Cumhuriyete ve Demokrasiye minnet borçluyuz. Cumhuriyet ve Demokrasi olmasaydı o malum gece FETÖ törör örgütünün uzantıları bu darbeyi gerçekleştirmiş olsaydılar bu gün burada bu ” Cumhuriyet ve Demokrasi” mitingini yapamayacaktık. O nedenle bu Cumhuriyeti kuran başta Gazi M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükran ve minnet borçluyuz. Türkiye’nin bulunduğu Coğrafyada Suriye, Irak, İran, Sudan, Yemen yeni yani yanı başımızdaki ülkelerin iç durumunu hepiniz biliyorsunuz. Onlar gibi olmamak için buradayız. Bu ülkeler gibi iç savaşın olmadığı son kale Türkiye’dir diyoruz. Türkiye son kaledir asla yıkılmayacaktır. Demokrasi nöbetlerimizi tuttuk ama hepimiz 1923 ten beri nöbetteyiz Cumhuriyet nöbetini hep birlikte tutuyoruz. 1946 dan beri demokrasi nöbetini hep birlikte tutuyoruz. Terörün ve darbenin her türlüsüne karşıyız.”
Bundan sonra ne yapmalıyız? Ne yapacağız?
”Camiye siyaset sokmayacağız, benim cemaatim iyidir senin cemaatin kötüdür diye konuşmayacağız. Hepimizin ortak olduğu cemaat, cami cemaati olacaktır. Camide siyaset yapmayacağız. İnancımızı orada özgürce ifade edeceğiz. Kışlaya siyaset sokmayacağız. Orası peygamber ocağıdır. Vatanımız milletimiz oraya emanettir. O nedenle kışlaya siyaset sokmayacağız. Adliyeye siyaset sokmayacağız. Orası adalet ve hukuk dağıtan bir yer olacaktır. Burası hepimize lazım. Burada adalet ve hukuk dağılacak burada siyaset olmayacak. Bu topluluk tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak, kardeşlik, cumhuriyet, demokrasi, bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine yaşamak için toplandı.

 

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık, 240 vatandaşın şehit olduğunu 220 civarında vatandaşın ise gazi olduğunu hatırlatarak, yaşanan kalkışmada yalnızca bir siyasi partiye değil tüm ülkenin geleceğine kast edildiğini söyledi.

Karabıyık konuşmasına şöyle devam etti:
”Necip milletimiz şahadet şerbeti içme uğrunda bu kalkışmaya kesinlikle izin vermemiştir. 15 Temmuzda yeni bir tarih yazıldı. Bu kutlu mücadelede şehit düşen vatandaşlarımızla aynı dönemde yaşamış olmaktan aynı ülkenin vatandaşı olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Bu ihanet şebekesi bir milleti uyandırdı, bir ümmeti uyandırdı, bir tarihi uyandırdı.”

CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, alanı dolduran vatandaşların fikir ve düşünce olarak farklı görüşlere sahip olmalarına rağmen vatan için bir araya geldiklerini ifade ederek, 15 Temmuzdan itibaren ülke üzerinde dolanan kara bulutların ardından meydanlarda demokrasi nöbeti tutulduğunu anımsattı.

MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Karuk, ülkenin büyük bir tehlike atlattığını belirterek şunları söyledi:

”Devletin kilit ve kritik noktalarına sızarak ele geçirmeyi planlayan FETÖ yapılanması en az PKK, YPG,PYD ve IŞID kadar katil vahşi ve acımasızdır. Türk tarihinde bir terör örgütünün kendisini saklayarak ve dini mesajların altına saklanarak devamlı büyümesine ve sonrada darbe yoluyla ülkeye ihanet edip işgale kalkışmasına ilke kez rastlanmıştır. FETÖ kılıktan kılığa girerek hiç olmadığı karakterlerde görünerek iğrenç emel ve şer hedeflerini titizlikle gizlemiş, zamana yaymıştır.”

 

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da , 15 Temmuz birilerinin kalleşçe sinsice hedefledikleri Türkiye Cumhuriyetinin bu kutsal vatan topraklarında yaşayan kardeşlerimizin milletimizin kara günü olması noktasında haince kalleşçe düşmanca planlar yapıldı ama bilemediler ki planların ötesinde plan yapan vardı. Bize bu toprakları Hanslar, Goerge’lar keyfi olarak vermediler bu vatan topraklarını bizler atalarımızın kanlarıyla şehitlerimizin canlarıyla bu vatan evlatlarının kanıyla canıyla bize miras bırakılan topraklardı. Bu millet hain kalleş sinsi FETÖ örgütünün onun dışarıdaki ve içerideki iş birlikçilerinin hain emellerine o 15 Temmuz kara gece denilen o geceyi 16 Temmuzda pırıl pırıl güneş gibi aydınlattı ve bugün baktığımızda geçen o süreç zarfında birileri ne kadar hesap yaparlarsa yapsınlar ne kadar plan yaparlarsa yapsınlar bizlerin birliği beraberliği kardeşliği ile o planlar Allah’ın hidayetiyle hep birlikte bozuldu ve bozulmaya da devam edecek.  Bizler bir oldukça beraber oldukça kardeş oldukça aramıza hiç bir nifak giremez 15 Temmuz aslında ülke tarihinde bir milat oldu. Bu gün geriye doğru baktığımızda 15 Temmuzdan daha iyiyiz, daha güçlüyüz geleceğe daha emin adımlarla yürüyoruz. Çünkü bazılarımız fark etti bazılarımız fark etmedi ama bünyemizin içinde habis bir ur varmış. Bu bünyenin sağlıklı büyümesine sağlıklı yürümesi ve yaşamasına engel oluyormuş. Bir noktadan o habis ur dışarıya çıkmaya çalıştı. Allah’a çok şükürler olsun ki hasta teşhis edildi ve tedavisini de bizlerin birliği beraberliği sevgi ve saygı çerçevesinde bir millet olmanın reçetesiyle inşallah gideriyoruz gidereceğiz. Birbirimize eskisinden daha çok bağlanacağız. Birbirimizi eskisinden daha çok seveceğiz. Bu bayrağı indirmek, bu ezanları dindirmek istemiyorsak bu vatanı böldürmek istemiyorsak el ele gönül gönül’e vereceğiz, seveceğiz, bağlanacağız ve geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Liderimiz Cumhurbaşkanımız baş komutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti 2023, 2053,2071 hedeflerine lider ülke Türkiye olarak ilerleyecek. Biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

Konuşmaların ardından mitinge katılanlar tarafından, İstanbul Yenikapı da düzenlenen ”Demokrasi ve Şehitler ” mitingi canlı yayını kurulan dev ekranda izlendi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan demokrasi nöbetlerinin çarşamba gününe kadar devam edeceğini bildirdi.

 

 

DSC_1542 DSC_0005 DSC_0010 DSC_0018 DSC_0038 DSC_1121 DSC_1135 DSC_1143 DSC_1150 DSC_1154 DSC_1156 DSC_1161 DSC_1167 DSC_1356 DSC_1423 DSC_1474 DSC_1491 DSC_1521 DSC_1541

IMG-20160807-WA0009

IMG-20160807-WA0010

IMG-20160807-WA0011

IMG-20160807-WA0012

IMG-20160807-WA0013

IMG-20160807-WA0014

IMG-20160807-WA0015

IMG-20160807-WA0017

IMG-20160807-WA0000

IMG-20160807-WA0001

IMG-20160807-WA0002

IMG-20160807-WA0005

IMG-20160807-WA0006

IMG-20160807-WA0007

IMG-20160807-WA0008

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.