DOLAR
32,5316
EURO
34,8575
ALTIN
2.429,81
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

BİLECİK’TE CEZALAR 1 TRİLYONU GEÇTİ

Bilecik Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Ağustos ayında, 5 bin 292 sürücüye, 1 milyon 77 bin lira trafik cezası kesti. Emniyet bu rakamla, Gelir Vergisi rekortmenini 20’ye, Kurumlar Vergisi rekortmenini ise 5’e katladı. Böylece, Bilecik’te kamu ve özel sektör dahil, devlete en çok gelir sağlayan kurum Emniyet oldu.
Son yıllarda artan trafik cezaları vatandaşın cebini de canını da yakıyor. Cezaların teknik araç ve gereçlerle otomatiğe bağlanması, çoğu zaman polisi de devreden çıkarıyor ama cezayı kesen kurum olarak Emniyet göründüğü için, vatandaş tepkisini polise gösteriyor.
Türkiye’nin en küçük ili olan Bilecik’te, trafik cezaları o boyuta geldi ki, aylık 1 milyonu geçmeye başladı. Yıllık 12 milyona yakın ceza keserek devlete büyük katkı sağlayan Bilecik Emniyeti, vergi rekortmenlerini bile çok geride bıraktı. Emniyet, yıllık kestiği cezalarla, Bilecik’teki Kurumlar Vergisi Rekortmenini 5’e, Gelir Vergisi Rekortmenini ise 20’ye katladı. Kısacası, Bilecik’te emniyet kadar devlete katkı sağlayan ve bütçeye para aktaran başka kurum yok.
Ağustos ayında kesilen cezalar ise bunun bir örneği. Polis, Ağustos ayında tam 1 milyon 77 bin lira trafik cezası kesti.
İşte cezaların dökümü:
“Hız ihlali yapan 4130 sürücüye,
Alkollü araç kullanan 21 sürücüye,
Emniyet Kemeri takmayan 1sürücüye,
Kırmızı ışık ihlali yapan 31 sürücüye,
Kasksız motosiklet kullanan 17 sürücüye,
Park yasağı bulunan alanlara park eden 258 sürücüye,
Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 243 sürücüye,
Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 4 sürücüye,
Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 6 sürücüye,
Araçlarını zamanında muayene ettirmeyen 3 sürücüye,
Diğer kural ihlalleri için 578 sürücüye,
Toplam 5292 sürücüye 1.077.347,00 TL cezai işlem uygulanmıştır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.