DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
ALTIN
2.436,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bilecik’te Av Sezonu Açıldı !

Bilecik’te, 2014-2015 av dönemi yaban domuzu ve çakal avı için 16 ağustos tarihinde, bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası ve saksağan avının da 23 ağustosta başladığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bakanlığın 2014 yılını kaçak avcılıkla mücadele yılı olarak belirlendiği kaydedildi.

Av koruma ekiplerince 2014-2015 av döneminin açılmasıyla yapılan denetimlerde 23 avcıya tutanak düzenlendiği ve 12 bin 600 lira idari para cezası uygulandığı belirtilen açıklamada,

“Ayrıca 45 üveyik, 3 bıldırcın, 1 karatavuk ile ilgili 17 bin lira tazminat cezası uygulanmıştır. 3 yarı otomatik av tüfeği, 3 projektör, 1 lazer cihazının mülkiyeti kamuya geçirilmiştir. 2014 yılında toplam 44 avcıya 32 bin 727 lira idari para cezası uygulanarak denetimler son hızla devam etmektedir. Uygulanan ceza maddeleri avlanma süreleri dışında avlanma, avlaklarda izin almadan avlanma, Merkez Av Komisyonunca (MAK) avlanmaya yasaklanan avlaklarda avlanma, iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik ve yarı otomatik, pompalı gibi yivsiz av tüfekleri ile avlanmak, havalı tüfek ve tabancayla avlanmak, MAK tarafından belirlenecekler dışında ses, manyetik dalga, ışık yayan araç gereçlerle avlanma, avlaklarda, avcılık belgesi olmadan avlanmak şeklinde olduğu görülmüştür. Av koruma ve kontrol çalışmalarıyla, kaçak avlanmanın önüne geçilmesi hedeflenerek doğa ile dost avcılarımızın çalışmalarımızda yardımcı olması beklenmektedir.”

Açıklamada, 2014 yılında görevlendirilen fahri av müfettişlerinin denetimlerine devam ettiği bildirildi.

Avcılık yıllarca nesilden nesile aktarılsın istiyorsak kaçak avcılığa HAYIR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.