DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BİLECİK’TE BU RAMAZAN DA DOLU DOLU YAŞANACAK

BİLECİK’TE BU  RAMAZAN DA DOLU DOLU YAŞANACAK
Birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ayı Ramazan, Ecdat Toprakları olan Bilecik’te, bu yıl da dolu dolu geçecek.
Osmanlı Medeniyetinin doğduğu topraklar olan Bilecik, Bilecik Belediyesi eliyle gerçekleştirilen Ramazan Ayı Etkinlikleri ile hem güzel geleneklerin yaşatılmasına imkan verecek, hem de şehir insanının Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmesini sağlayacak. Toplumdaki birlik ve beraberliğin sağlayıcılarından olan Ramazan ayı  Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise günahlardan ve cehennemden kurtuluş olarak ifade ediliyor. Ramazan, müslüman için bir fırsat ayıdır. Kendisini muhasebeye ve yenilenme ayıdır. Bilecik, Şeyh Edebali, Ertuğrulgazi, Osmangazi ve Dursun Fakihlerin gözlerini feri ve ayaklarının izi olan topraklar. Böyle güzel ve önemli toprak parçasında yaşayan siz değerli hemşerilerimiz, hizmetin en iyisine layıksınız. Buna şükrediyoruz ama yarın daha iyi olmak için canı gönülden aynı heyecan ve arzu ile çalışmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bilecik için ne yaptıklarımız biti, ne hayallerimiz bitti. Şehrimizdeki tüm güzellikleri hep birlikte gerçekleştirdik ve el ele gönül gönüle vererek birlikte gerçekleştirmeye devam ediyoruz.”
OSMANLI RAMAZAN GELENEĞİ BİLECİK’TE YAŞANIYOR
Her yönüyle rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı Bilecik’te birbirinde anlamlı gelenek ile yaşatılıyor. Bir taraftan da birlik ve beraberlik kardeşliğin, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşmanın en üst noktalara çıktığı bir ay olan Ramazan ayı Bilecik Belediyesi tarafından yıllardır gerçekleştirilen güzel gelenekler ile sürdürülüyor.
Bütün mahalleler başta olmak üzere mücavir alandaki köy ve kasabalarda iftar sofralarını kuran Bilecik Belediyesi, her gün binlerce kişinin aynı ekmeği paylaşmasını sağlıyor.
Ecdadımız 2. Abdulhamit Han’ın uygulamış olduğu güzel geleneklerden olan Cami ve mescitlerin temizliğini her yıl Ramazan ayı öncesinde gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, gerek mezarlıklarda gerek diğer alanlardaki bütün çalışmalarını yerine getirerek, Ramazan ayına giriyor. Yine aynı şekilde her Ramazan ayı öncesinde güzel bir gelenek olan Davul çalma geleneği de Bilecik Belediyesi eliyle sürdürülüyor.
KÜLTÜR SİTESİ’DE İFTAR VE SAHUR VAKTİNDE BİNLERCE KARDEŞİMİZİ AĞIRLAMA GELENEĞİNİ SÜRDÜRECEĞİZ
Bilecik Belediyesi tarafından önceki yıllarda olduğu gibi Kültür Sitesi’nde vatandaşlarımızı iftar ve sahur vaktinde buluşturan Bilecik Belediyesi, bu yıl da güzel geleneği sürdürüyor. Bu kapsamda her akşam 700 ile 800 vatandaşımızın sahur ve iftar ikramında faydalandığı gelenek her yıl artırılarak sürdürülüyor. İnsanlarımız, gerçekten hazırlanan sofralarda, masalarda iftar açma fırsatı buldular. Bu yıl bu geleneğimize bir yenisini ekledik ve artık her sahur vaktinde, misafirlerimizi burada ağırlıyoruz ve sahur yapma imkanı veriyoruz. Burada birlikte niyetlendik, birlikte Ramazan orucunun başlangıcını yapmış olduk, birlikte Cenabı Hakkın huzurunda şükrediyoruz. Bir ve beraber olduğumuzu ve kardeş olduğumuzu yoğun bir şekilde hissediyoruz.
 HEMŞERİLERİMİZE TERAVİH ÇIKIŞINDA ‘OSMANLI ŞERBETİ’ İKRAM ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Ramazan ayında yine güzel bir geleneği daha imza atan Bilecik Belediyesi yıllardır camilerde Meşhur Osmanlı Şerbeti ikramı geleneğini sürdürmeye devam ediyor.Bu Ramazan’da farkılı bir geleneği daha vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İlimizde meşhur olan ve patenti belediyemizde olan Osmanlı Şerbetini vatandaşlarımıza bu yıl da ikram etmeye devam edeceğiz. Her teravih namazı çıkışında bu hoş, güzel ve şifalı aromayı birlikte tattık. Yine bu sene  yapacağımız mahalle iftarlarımız aynı çoşkuyla devam ediyor. Tüm mahallelerimiz iftarın olduğu gün adeta bir bayram yerine dönüyor. Mahalle sakinlerimiz ve oraya gelen insanımızla kucaklaşıyor. Birlikte ekmeğimizi ve soframızı paylaşıyoruz.
BİLECİK BELEDİYESİ RAMAZAN AYINDA DA SOSYAL BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ SERGİLİYOR
Şu ana kadar sosyal belediyecilik alanında güzel çalışmaları insanlar ile buluşturan Bilecik Belediyesi her Ramazan olduğu gibi bu yıl da sosyal belediyeciliğin güzel örneklerini sergiliyor.
İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın düşüncesinin çıkış toprakları olan Bilecik’te; Bilecik Belediyesi tarafından şehir insanının birçok konudaki ihtiyacı gideriliyor. Alan el veren eli görmeyecek kaidesiyle şu ana kadar birçok güzel hizmeti yerine getiren Bilecik Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri yerine alışveriş kartlarını vererek, insanların istediği yerden istediği alışverişi yapmalarını sağlıyor.
RAMAZAN AYI BOYUNCA GÖNÜL COĞRAFYASINDAKİ TÜM KARDEŞLERİMİZE DUA EDECEĞİZ
”Bizler Ramazan ayını böyle güzel imkanlarla geçirirken, İslam coğrafyası ve ırkdaşlarımızın yaşadığı topraklarda gerçekten üzüntü duyduğumuz olaylar yaşanıyor. Bizler gerçekten ülke içinde ilimizde ve dünya içinde ülkemizde çok iyi şartlarda yaşıyoruz. İlimiz ve ülkemiz huzurlu. Bereketli topraklarımız var. Ama diğer taraftan İslam coğrafyasına baktığımızda, gönül coğrafyamıza baktığımızda  Ramazan’ın bu feyzi ve bereketi yanında yüreğimiz acıyla kavruluyor.  İşte bir taraftan elimizdeki nimetlere şükrederken, Ramazan boyunca bulunduğumuz topraklarda bu kardeşlerimizin de sulh ve huzura kavuşması için yeniden eski günlerindeki gibi barış içinde aileleriyle birlikte refah içinde Ramazan’ı amacına uygun şekilde değerlendirmeleri ve güler yüzlerle Bayrama ulaşmaları için dua etmeye devam edeceğiz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.