DOLAR
32,5222
EURO
34,7276
ALTIN
2.490,25
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Bilecik’te 178 okulda 37 bin 049 öğrenci karne aldı

Bilecik’te 178 okulda 37 bin 49 öğrenci karne aldı

Bilecik’te 2022-2023 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasıyla 178 okulda 37 bin 49 öğrenci karnelerini aldı.

2022-2023 eğitim-öğretim yılı birinci dönemi karne töreni Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın katılımıyla, 700. Yıl İlkokulu’nda gerçekleşti. Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya okumayı öğrenen mini mini 1’lerin ilk karne heyecanlarına tanık oldu. Okumayı öğrenen birinci sınıflara karnelerini ve hediyelerini veren Vali Kızılkaya, emek veren öğretmenleri ve velileri tebrik ederek, tüm öğrencilere iyi tatiller diledi.

Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimine göre birinci dönem tatili 23 Ocak -3 Şubat 2023 tarihleri arasında olacak ve öğrenciler 10 iş günü hafta sonları dahil olmak üzere 16 gün tatil yapacak.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol yarıyıl tatili dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Akyol mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili Öğrencilerim;

Yoğun bir tempoda geçen 2022-2023 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini tamamladınız. Büyük bir heyecanla beklediğiniz karnelerinizle; kendinizi daha iyi değerlendirecek, notlarınızı gözden geçirecek ve idealleriniz için gayret göstereceğinize inancım tamdır. Güzel bir tatili hak ettiniz. Bu süreçte en iyi tatil arkadaşı olan kitapları da okumayı ihmal etmeyin.

Değerli Yöneticilerimiz ve Kıymetli Öğretmenlerimiz;

Amacımız öğrencilerimizi; temel demokratik değerlere sahip, araştırma, eleştirel düşünme, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmekle birlikte üst düzey düşünme, ürün geliştirme, buluş ve inovasyon yapabilme seviyesine ulaştırmaktır. Ülkemizi muasır medeniyetler içinde en üst seviyeye taşıma hedefimize ısrarla yürürken; bilimde, sanatta, sporda dünyayla yarışan, her alanda çığır açan bir nesli birlikte inşa etme gayretindeyiz. Bu yolda gösterdiğiniz gayretleri yürekten destekliyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Saygıdeğer Veliler;

En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın iyi yetişmesi için göstermiş olduğunuz fedakârlıkları biliyor, desteğinizi her daim hissediyoruz. Şüphesiz ki çocuklarınızla kuracağınız etkili iletişim ve güçlü sevgi bağları, karnelerden, alınan notlardan daha önemlidir. Çocuklarınıza iyi bir rol model olarak sevgiyi, desteği ve ilgiyi verdiğiniz ölçüde hayatta daha başarılı olacaklar; almış oldukları eğitimle topluma yararlı, kişilikli bireyler olarak ülkemizin güçlü yarınlarında yerlerini alacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor; sağlıklı, huzurlu ve verimli bir tatil geçirmenizi diliyorum. Bir dönem boyunca göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmalarından dolayı tüm idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.