DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

Bilecik’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı. Bilecik’te 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programları kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı ile Bilecik Şehitliğinde program düzenlendi.

Bahçelievler Mahallesindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtının önünde gerçekleştirilen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, Bilecik Müftüsü Necati Akkuş tarafından şehitlerimizin ruhlarına itafen dua edildi. Şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu sütunlara Vali Bilal Şentürk, AK Parti Milletvekili Selim Yağcı ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut tarafından karanfil bırakıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtındaki programın ardından Bilecik Şehitliğine geçildi.

Bilecik Şehitliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Vali Bilal Şentürk, şehitlik defterini imzaladı. Tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı. Vali Bilal Şentürk, Belediye Başkanı Semih Şahin ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, şehit mezarlarına çiçek bıraktı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından dua edildi.

Vali Şentürk Şentürk, “Milletimizin güçlü iradesiyle bu tehlikeyi söktük attık ve atacağız. Milletimiz her ortamda acısında, hüznünde, mutluluğunda birlik ve beraberliğini sürdürdüğü sürece de hiç bir rüzgar bizi yerimizden sallayamayacaktır” dedi.

AK Parti Milletvekili Selim Yağcı, ”15 Temmuz, Türk milletinin ‘Ordu Millet’ olduğunu dosta düşmana gösterdi, vatanına, milletine, kutsal değerlerine karşı bir hareket olduğunda nasıl tek bir millet olduğumuzu tekrar ortaya koyduk” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Semih Şahin, 15 Temmuz’da güvenlik güçleri ve vatandaşımızı şehit verdik. Bir daha böyle günlerin görülmemesini dilerim.” diye konuştu.

Anma programına, Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, CHP İl Başkanı Metin Yaşar, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Nail Öztürk, CHP İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, gazi ve şehit yakınları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.