DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’ten Sakarya’ya Kürek Çektiler

Bilecik’ten Sakarya’ya kürek çektiler. Bilecik Sakarya Nehri Gönüllüleri ‘Sakarya cennet olsun’ sloganıyla Bilecik’ten Sakarya’ya kürek çekti.

Sakarya Nehri ile ilgili bilimsel araştırma yapmak amacıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden profesör, görüntüleme ekibi ve tarih bölümü öğrencilerinin de yer aldığı Bilecik Sakarya Nehri Gönüllüleri, Bilecik’in Osmaneli İlçesinden botla nehre giriş yaparak Sakarya’ya kadar kürek çekti.

Sakarya Nehri Büyük Tahribata Uğradı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurfeddin Kahraman, Kuzey Batı Anadolu’nun en büyük nehri Sakarya Nehri’nin son yıllarda büyük tahribata uğradığını kaydederek, 3 gün süren Sakarya Nehri ekspedisyonunda çekilen fotoğraf ve görüntülerle, suyun kirliliğini, nehir ekosisteminin barındırdığı türleri görüntüleyip, tarihi dokulara ait bulguları rapor haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ”Türkiye’nin ortak değeri ve üçüncü büyük nehri Sakarya ve Sakarya Nehrine ilçemiz sınırları içinde birleşen, topraklarımızı bereketli hale getiren Göynük Suyu, Göksu, Karasu kirlenmesin diye büyük caba harcıyoruz. Bu amaçla kurduğumuz ilimizin ilk arıtma tesisi ve kanalizasyon sistemimizle Sakarya Nehrini korumaya çalışıyoruz. Ancak  nehrimizin ayakta kalması için Sakarya havzasında tüm yerleşim yerlerinin aynı duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.” dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin Sakarya Nehrindeki kirliliğin giderilmesi konusunda etkinliğinin ülke çapında ses getirdiğini belirten Belediye Başkanı Şahin, bu konuda büyük çabası gösteren Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurfeddin Kahraman’a ve Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’a teşekkür ederek, Osmaneli Belediyesi olarak Sakarya ve diğer nehirlerin kirlenmemesi için tüm etkinlik ve projelere destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.