DOLAR
32,4962
EURO
34,7711
ALTIN
2.487,71
BIST
9.539,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Bilecik’te 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası Kutlamaları

Bilecik Özel Eğitim Okulları, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolaysıyla Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde  kutlama programı düzenlendi. 

Programa Vali Tahir Büyükakın ve eşi Figen Büyükakın, Belediye Başkanı Nihat Can, İl Emniyet Müdür Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, AK Pati Bilecik İl Başkanı  Fikret Karabıyık, Bilecik Özel Eğitim Okulları Okul Müdürü İbrahim Aydoğar, daire müdürleri ve aileler ile öğrenciler katıldı.
Vali Büyükakın, burada yaptığı konuşmada: 
“Engelli vatandaşlarımızın bizim gerçeğimiz, bizim bir parçamız olduğunu kavramak ve buna göre tavır geliştirmek zorundayız. Okullarımızı, şehirlerimizi, sokaklarımızı, eğitim materyallerini yeniden düzenleyerek, yeniden inşa ederek engelli vatandaşlarımızın eğitiminin önündeki engelleri tek tek kaldırmaya çalışmalı; vazgeçmeden, yılmadan, yorulmadan mücadelemizi sürdürmeliyiz. Tek bir engelli kardeşimiz dahi kendisini dışlanmış hissederse, kendisini çaresiz hissederse, bunun vebali hepimizin üzerindedir. Türkiye, son yıllarda engelli vatandaşlarımızın sorunları konusunda da çok büyük bir dönüşüme imza atmıştır. Yapılan çalışmaları bir lütuf değil uzun süredir eksikliği hissedilen hakların sahiplerine teslim edilmesidir. 2007 yılında başlatılan evde bakım aylığı uygulamasıyla engelli vatandaşlarımız kendi yakınlarının yanında bakım hizmetini rahatça almaya başladı. Mayıs 2018 itibariyle Bilecik’te 812 engelli vatandaşımız evde bakım hizmetinden yararlanıyor. Devletimizin bu konuda önemli çalışmaları var. bu konuda hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız.”
Belediye olarak her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Can “Bugüne kadar bu kardeşlerimizin gereksinimlerini karşılamak adına elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu bundan sonra da böyle devam edecek.” dedi.
Bilecik Özel Eğitim Okulları Okul Müdürü İbrahim Aydoğar da “10- 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası’nın ülkemizdeki ve tüm dünyadaki tüm özel gereksinimli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 10 Mayıs gibi, 3 Aralık gibi bu günler özel gereksinim gerektiren  vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit şekilde sağlanması noktasında ciddi bir farkındalık oluşturuyor. Bu nedenle önemliler, bu nedenle hayırlara vesile olan önemli günler” diyerek Vali Büyükakın ve eşi Figen Büyükakın’a özel gereksinim gerektiren vatandaşlara yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Program öğrencilerin hazırladığı gösterilerin sergilenmesi ile son buldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.