DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecikliler İstanbul’da bir araya geldi

Bu yıl 29.’su gerçekleştirilen Osmangazi’yi Anma Şenliklerinde, Şeyh Edebali ve Ertuğrulgazi’nin torunları İstanbul’da bir araya geldi.

 

İstanbul Tuzla Akfırat Orhanlı Mesire Alanında, Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

 

Birlik, beraberlik ve kardeşlik adına güzel bir tablonun oluştuğu etkinliğe; Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Oktay Tepe ve yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Bilecikliler katıldı.

Birbirinden renkli görüntünün oluştuğu etkinlikte yetişkinler ile birlikte çocuklar da güzel ve eğlenceli anlar yaşadı.

 

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”BİLECİKLİLERİN İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELMELERİ BİZLERE GÜÇ VE HEYECAN VERİYOR”

 

Programda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bileciklilerin İstanbul’da bir araya gelmeleri bizlere güç ve heyecan veriyor” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

 

”Öncelikle Osmangazi’yi anma törenlerimizin birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize katkı sağlamasını tememni ediyor ve hepinize hoşgeldiniz diyorum. Değerli kardeşlerim. Bilecik’ten işinizi aşınızı bulabilmek için, kendinize yeni bir hayat oluşturabilmek için ata ocağından ayrıldınız ve İstanbul gibi güzide ama bir taraftan insanın içini ısıtan diğer taraftan baktığında korkutan bir şehre geldiniz. Bu şehirde yer edindiniz, iş edindiniz. Ancak tabi ki insan doğduğu yeri unutmuyor. Aynı zamanda gelenek ve göreneklerinizi yaşatma çabasında oldunuz. Yıllarca sizler bu etkinliği düzenliyorsunuz. Bizler de gücümüz nispetinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz Bilecik ve Bilecik Belediye Başkanlığı olarak sizlerin bu buluşmanızdan çok memnunuz. Sizlerin bu buluşması bizlere güç ve güven veriyor. Çünkü Bilecik rastgele bir toprak parçası değil. Bilecik, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri olan bir şehir. Bilecik kardeşlik hamurunun karıldığı yer. Bu anlamda da İstanbul’da bulunduğunuz bölgedeki bu güzel davranışınız bizleri mutlu ediyor. Bugün ayrıca çok özel bir gün. Bugün şefkat ve sevgi kaynağı, bizlerin bu dünyaya gelmemizin kaynağı olan annelerimizin günü. Bu yılki etkinliğimiz böyle güzel bir güne rast geldi. Bu vesileyle bu alandaki tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Bu organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Pendik Belediye Başkanımız Kenan Bey, Bilecik’imizin tanıtılması noktasında güzel bir çalışma yapıyor. Bu yıl Pendik’ten isteyen kardeşlerimiz belediyenin imkanları ile şehrimizi ziyaret ediyorlar. Bu bizler için son derece önemli. Ben huzurunuzda bu katkı dolayısıyla Belediye Başkanımız Kenan Şahin’e çok teşekkür ediyorum. İnşallah tarih ve kültür şehri olan Bilecik’i daha iyi tanıtacağız. Dünden çok iyiyiz. Ancak yarın daha iyi olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ben bu anlamda bu güzel buluşmayı sağlayan başta derneğimiz ve yöneticileri olmak üzere bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

 

DERNEK BAŞKANI OKTAY TEPE:

 

”BİZLER DERNEK OLARAK HER PLATFORMDA BİLECİK’İMİZİ TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Dernek Başkanı Oktay Tepe ise konuşmasında dernek olarak her platformda Bilecik’i tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

 

”Bugün kendim annem olmak üzere bütün annelerimizin anneler gününü tebrik ediyorum. Yakın zamanda aramızdan ayrılan ve uzun yıllar derneğimize hizmet etmiş olan Necati Çak başkanım olmak üzere bu derneğe emeği geçen tüm başkan ve yöneticileri yad ediyorum. Allah rahmet etsin diyorum, hayatta olanlara da uzun ve hayırlı ömürler diliyorum. Yaklaşık 26 aydır görevdeyiz. Bu süreçte hep birlikte çok güzel işlere imza atma imkanı bulduk. Bu yıl 29.’sunu gerçekleştirdiğimiz şenliklerimizi, yönetim kurulu üyelerimizle bu yıl bizler 3.’sünü yapıyoruz. Biz sizlerle birlikte iki ramazan ayında bir araya geldik. İnşallah bu ramazan ayında da birlikte olmayı düşünüyoruz. Bizler hiçbir zaman durmadık.  Öncelikle Bilecik Belediye Başkanımız Selim Yağcı’nın destekleri ile birlikte Sivaslı hemşehrilerimizle birlikte Maltepe Sahil etkinlik alanında Bilecik Tanıtım Günlerini gerçekleştirdik. Kısmet olursa 14 ile 17 Eylül arasında, büyükşehir belediyemize başvurumuzu yaptık. Sadece Biecik’imizin tanıtılması için bir araya geleceğiz. Yine durmadık. İlimizin plakası olan 11’i andıran 11.11 Bilecikliler Buluşuyor Etkinliğini gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta ise Maltepe’de Şeyh Edebali ve Osmangazi’yi Anma etkinliğini gerçekleştirdik. Bugün de sizlerle birlikteyiz. Sadece etkinliklerle değil. Bizler ilimiz ve sizleri televizyon ve radyolarda anlattık. Ben bu güzel buluşmada emeği olan başta Bilecik Belediye Başkanımız Selim Yağcı olmak üzere bütün paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Çocuklar için eğlenceli aktivitelerin yapıldığı ve Mehter gösterisi ile katılımcıların güzel anlar yaşadığı programda ayrıca İstanbul Bilecikliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Osmangazi’yi anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Konuşmaların ardından İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Oktay Tepe tarafından, 8 yıldır Oba Beyliği yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya Teşekkür Plaketi taktim edildi.

 

Agon Halk Dansları Topluluğu tarafından güzel bir gösterinin yapıldığı etkinlikte ayrıca Küçük Elmalı Köyü Folklor Ekibi tarafından gösteri yapıldı.

 

Bilecik ve bölgemizin değerli seslerinden olan Hilal Coşgun tarafından konserin verildiği etkinliğin sonunda katılımcılara şifalı pilav ikram edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.