DOLAR
32,5249
EURO
34,7448
ALTIN
2.491,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Bilecikli öğrenciler Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu sertifikalarını aldılar

Bilecikli öğrenciler Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu sertifikalarını aldılar

Sabancı Üniversitesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Lise Yaz Okulu’nun ilk dönemi sona erdi. Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun ilk dönemine bu sene Türkiye’den ve yurtdışından toplam 578 öğrenci katıldı. Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri bir akademik ve kültürel uluslararası bir ortam sunuldu.

Sabancı Üniversitesi lise öğrencilerine üniversite deneyimi yaşatmayı hedefleyen Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun yedincisinin ilk dönemi Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde düzenlenen sertifika töreni ile tamamlandı.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun ilk dönemine; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Malatya, Mersin, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak olmak üzere 33 ilden ve yurtdışından Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre, Makedonya, İngiltere, Hollanda ve Kanada’dan olmak üzere toplamda 578 öğrenci katıldı.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu programında bu yıl ilk dönemde; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp; Sıvılarda Nanoteknolojik Uygulamalar: Tıp, Enerji ve Sanayi; Nano Bilim ve Nano Teknoloji; Dünyada ve Gelecekte Kompozit Tasarımı ve Üretimi: SUTAM Merkezi’nde “Hands.on” Bilgi ve Deneyimi; Kuantum Mekanik ve Kuantum Bilgisayarları; Astrofizik ve Diğer Yıldızların Gezegenleri; Bilgisayar Programlamasına ve Veri Analizine Giriş; Malzeme Bilimi ve Nano Mühendislik; Endüstri Mühendisliğine Giriş, Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Ekonomi, Finans, Para ve Sizin Geleceğiniz; Hukuk ve Ekonomi; Uluslararası İlişkiler: Küreselleşen Dünyada Türkiye’nin Kurum ve Bireyleri İçin Tehlike ve Fırsatlar; Psikoloji ve Felsefe; Batı Sanatının, Klasik Müziğin ve Tiyatronun Büyük Eserleri; Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat; Bilgisayarda Animasyon ve Sanat Yaratın: Siz de Yapabilirsiniz; Temel İngilizce II; Yaratıcı Zeka ve Yaratıcı Etkinlik; Toplumsal Duyarlılık Projesi; Üniversiteler ve Meslekler: Bilgilenmek, Seçmek ve Başarmak dersleri yer aldı.

Ders dışı etkinlikler

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’na katılan öğrencilerin hepsi Sabancı Üniversitesi kampüsündeki yurtlarda ikamet ediyor. Öğrencilerin, ders dışında kalan zamanlarını da verimli geçirmeleri için, gün içerisine yayılmış ders dışı etkinliklerle öğrencilere sportif, kültürel ve sosyal etkinlik programları sunuluyor. Öğrenciler böylelikle günlerini verimli bir şekilde geçirip, ilgi alanları doğrultusunda etkinliklere katılabilirken, diğer öğrencilerle de sosyal bir ortamda ilişki geliştirebiliyor.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda sunulan ders dışı etkinlikler arasında; kişisel eğitim seminerleri, temel ilk yardım eğitimi, briç, fitness, tenis, voleybol, basketbol, futbol, korfbol, frizbi, grup egzersizleri, dans, yaratıcı drama, ebru, seramik ve ritim atölyesi yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.