DOLAR
32,4809
EURO
34,7450
ALTIN
2.440,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bilecik’in Tarihi, Turistik ve Kültürel Değerleri İncelendi

Bilecik’in Tarihi, Turistik ve Kültürel Değerleri İncelendi

Bursa Turistik Rehberler Odası BURO Yönetim Kurulu Başkanı Denizhan SEZGİN, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Turizm Rehberlerinden oluşan Kafile, ”Turizm Haftası” kapsamında Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda ”BİLECİK Turizm Info Turu” için Bilecik ili ve ilçelerinde tarihi, turistik ve kültürel değerleri yerinde incelemek adına gezi düzenlendi.

Bilecik’in Tarihi, Turistik ve Kültürel Değerleri

Pazaryeri

İlk olarak çömleğin anavatanı, göletler kenti, tarihte önemli bir yere sahip olan İpekyolu, Pazarlı Bey diyarı Pazaryeri’nde Kınık Eko Turizm Çömlek Köyü ve Küçükelmalı göletinde yerinde incelemelerde bulundular. Bozcaarmut, Marmara’nın Hasankeyf’i Günyurdu Barajı, Bozcaarmut göletleri başta olmak üzere yöresel değerli boza, helva ve tahinli dondurmanın tadına baktılar. Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin tarafından kafile makamında ağırlanarak hediye takdim edildi.

Söğüt

Pazaryeri’nden Dirilişin Şehri olan Söğüt’e geçen kafile; Ertuğrul Gazi Türbesi, Halime Hatun, Savcı Bey, alperenlerin nöbet değişimi, hediyelik eşya satış alanları, Kuyulu Mescit, Çelebi Mehmet Camii, Kaymakam Çeşmesi, Söğüt Müzesi ve alperen kıyafet dikim atölyesinden rehberler eşliğinde bilgi aldılar.

Bilecik İl Merkezi

Bilecik merkezde ise; Abdülhamid Han’ın eserleri olan tarihi Saat Kulesi, İdadi, Yıkık Minareler, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Orhangazi Camii, Zincirli Kaya, Şeyh Edebali Türbesi, Pelitözü Gölpark ve Yaşayan Şehit Müzelerini gezdiler.

Vezirhan ve Osmaneli

Son olarak Vezirhan Köprülü Mehmet Paşa Camii ve Kervansarayı, Osmaneli Aya Yorgi Kilisesi, tarihi konaklar, butik otelleri, İçmeler Tesisi, Papazın Konağı, Yöresel Ürünler Çarşısını gezdiler. Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatiflerinin dokuma ve yöresel değerlerini inceleyen ekip ile Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in katılımıyla iftar yemeğinde istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Programın sonunda BURO Yönetim Kurulu Başkanı başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve turizm rehberlerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan katılım ve eğitim sertifikası takdim edildi. Bilecik’e hayran kalan BURO’dan İlçemizin turizmi için büyük turizm atağı bekliyor.

Bilecik Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan açıklamasında, Bilecik’in turizmi için önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, 15-22 tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ev sahipliğinde Bursa Turistik Rehberler Odasının değerli üyeleri ile Bilecik’in turizm alanında önemli stratejik projelerini değerlendirdiklerini ve şehrin turizm alanında artılarını eksilerini yerinde incelediklerini anlattı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Bircan, düzenlenen etkinlik sayesinde Bursa Turistik Rehberler Odasının yöneticileri ve üyelerinin tecrübe ve deneyimlerinden faydalandıklarını ve ayrıca Bursa-Bilecik arasında ortak kültürel miras ve ortak destinasyonlar için yeni stratejiler geliştirdikleri kaydederek, BURO temsilcilerine, Bilecik ve ilçelerine yapılan bu geziye katılımlarından dolayı şükranlarını sundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.