DOLAR
32,3858
EURO
34,4515
ALTIN
2.485,13
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C

Bilecik’in İlk Kadın Girişimci Kooperatifi

Bilecik’in İlk Kadın Girişimci Kooperatifi. Bilecik’in Osmaneli İlçesinde ilk kadın girişimci kooperatifinin tescil işlemleri tamamlandı.

BEBKA tarafından desteklenen Osmaneli Belediyesinin Kaliteli Girişimcilik, Güçlü Rekabet Projesi kapsamında kurulan S.S. Osmaneli Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifinin Bilecik Ticaret Odasında tescil edilerek 7 kurucu ortakla resmiyet kazandı.

Konuyla ilgili Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin şunları kaydetti;

Osmaneli Belediyesi Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesisleri, yöresel ürünler üretiminde, Sürekli Eğitim Merkezi, Tarihi Lefke Çarşısının restorasyonu ve İş Geliştirme Merkezi, Kadın ve Genç Girişimcilere yönelik projeleri, Turizme yönelik Projelerini BEBKA desteklerinden yararlanarak, Üniversitelerimizin destekleriyle,Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın, Milletvekilimizin yardımlarıyla gerçekleştirmişti.

Günümüzde Hükumetimiz tarafından desteklenen kadın girişimcilerin ilçemiz ekonomisine katkılarını arttırmak, el emekleri ile üretikleri Lefke Bezi başta olmak üzere yöresel ürünleri Türkiye ve Dünya pazarlarına sunmak için Kadın Girişimciler Kooperatifimizin kuruluşunu gerçekleştirdik. Köylerimizden ve ilçemizden girişimci, üretken kadınların katılımı ile ilk etapta 100’e yakın üyeye ulaşmaya çalışan kooperatifimizin çok başarılı olacağına inanıyoruz.

Osmaneli Belediyesi her alanda hedeflerine birlik ve beraberlik içinde hızla ulaşıyor. Turizmle öne çıkma hedefimizde yaptığımız restorasyonlar, açtığımız tesisler, yatak kapasitemizi arttırmaya yönelik yatırımlarımız, yöresel ürünler konusundaki gelişimimiz, sportif ve eğitim alanlarında kat ettiğimiz yol ve benzeri çalışmalarımıza kadın girişimciler kooperatifimizin de eklenmesi ilçemizde hareketlilik ve üretkenlik getirecek.

Kadın girişimciler kooperatifimizin kuruluşuna destekleri için Bilecik Valimiz Bilal Şentürk, Milletvekilimiz Selim Yağcı, Bilecik Ticaret İl Müdürü Şinasi Balta, Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin, Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Aile ve Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, İşkur İl Müdürümüz Ayhan Tozan ve BEBKA yöneticilerimize, her konuda desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Naif Yavuz’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.