DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Her Vatandaşın Kendisini Sanki Virüs Varmış Gibi İzole Etmesi Gerekiyor

Yaşananlar bir film sahnesi değil. Bilecik’te her vatandaşın kendisini sanki virüs varmış gibi izole etmesi gerekiyor. İnsan temasının mümkün olduğunca azaltılması gerekiyor.

Bilecik il merkezinde, ilçelerinde, belde ve köylerinde, belediyeler, sağlık çalışanları, polis ve jandarma ekipleri koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğun bir çalışma temposuyla görevlerine devam ediyor.

Bilecik’in Bayırköy Beldesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında dezenfeksiyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarını kararlılıkla ve hassasiyetle sürdüren Bayırköy Belediyesi ekipleri, beldedeki bütün cadde ve sokakları, Sağlık Bakanlığı onaylı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen kokusuz ürünlerle dezenfekte ediyor ve çalışmalar periyodik olarak tekrarlanıyor.

Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşların tedbir amaçlı olarak temassız ateş ölçer ile tedbir amaçlı ateşleri ölçüldü.

Bayırköy’de koronavirüs tedbirleri kapsamında , sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşların ilaçlarının temini, doktor randevuları, fatura ödemeleri, market ihtiyacı ve pazar alışverişi gibi ihtiyaçları, Bayırköy Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ve belediye ekiplerince alınarak gideriliyor.

Her Vatandaşın Kendisini Sanki Virüs Varmış Gibi İzole Etmesi Gerekiyor

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, virüsün yayılımını engellemek adına insan temasının mümkün olduğunca azaltılması ve alınacak tedbirlerin arttırılması yönünde görüş birliğine varıldığını, her vatandaşın kendisini sanki virüs varmış gibi izole etmesi gerektiğini önemine vurgu yapmıştı. Virüsün şehirden şehre taşınmasına set çekmek, bu yaklaşımın belki şehirlerin izole edilmesi gibi düşünülebileceğini, Bilim Kurulunun 83 milyon için belli bir süreliğine belli sınırlar konulmuş geçici bir hayat tarzı önerdiğini söylemişti.

Bu açıklamanın ardından da şehirlerin giriş çıkışlarında tedbirler üst seviyeye çıkarılmıştı.

Bilecik’teki vatandaşlarımızı Belekoma Haber olarak, bir kez daha uyarmak istiyoruz. Yaşananlar bir film sahnesi değil, hastalığın ise şakası yok. İlla durumun ciddiyetinin farkına varmanız için bir yakınınız veya sizin hasta olmanız gerekmiyor. 1 kişi bir kitleyi etkileyebilir. Türkiye’deki tablonun ciddiyetinin lütfen farkında olun. Alınan kararlara ve kurallara lütfen uyun. Hem sağlık çalışanlarına, hemde zaten sürekli yoğun olan emniyet güçlerine koronavirüs tedbirleri kapsamında lütfen yardımcı olun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.