DOLAR
32,4487
EURO
34,7895
ALTIN
2.446,57
BIST
9.940,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Yedi Güzel Adam ve Öncüleri Kütüphanesi Açıldı

Bilecik Yedi Güzel Adam ve Öncüleri Kütüphanesi Açıldı

Bilecik Belediyesi, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bilecik İl Müdürlüğü, Genç Memur – Sen ve Eğitim Bir-Sen Bilecik Şubesi işbirliğinde hazırlanan ‘’Bilecik Yedi Güzel Adam ve Öncüleri Kütüphanesinin açılı gerçekleştirildi.

Ertuğrulgazi KYK Öğrenci Yurdunda gerçekleştirilen açılış programına; Vali Tahir Büyükakın, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, KYK Bilecik İl Müdürü İsmail Şen, Eğitim Bir – Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz ve Genç Memur-Sen Bilecik İl Temsilcisi  Emrah Göztepe, daire amirleri ve diğer davetliler katıldı.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın programda yaptığı konuşmada projenin 7 bölgede ve 7 ilde başladığını belirterek, Bilecik’in de bu pilot iller arasında olmasının önemine değindi.

Gençlerin okuması ve eğitimin toplumdaki yerine değinen Yalçın, ‘’Sendikamız önderliğinde 7 ayrı bölgemizde 7 ilimizde güzel ve anlamlı bir çalışmayı gerçekleştirdik. Bilecik’te de bu çalışmanın güzel bir sonucunu görüyoruz ve kütüphanemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ben bu anlamda böyle bir çalışmanın içerisinde yer alarak katkı veren bütün paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kütüphanemize kitap temini ve eğitim ile çocuklarımıza yönelik çalışmalar katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya da ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah şehrimiz, ülkemiz ve gençliğimiz için hayırlı ve uğurlu olur’’ ifadelerini kullandı.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasında ayrıca sendika faaliyetleri ile eğitime ilişkin yaptıkları çalışmalar ve hedefler hakkında bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise gerçekleştirilen çalışmanın eğitim ve gençliğe yönelik büyük bir çalışma olduğunu belirterek, şunları söyledi: Belediye Başkanlığımız, Kredi ve Yurtlar Kurumu Bilecik İl Müdürlüğü, Genç Memur – Sen ve Eğitim Bir-Sen Bilecik Şubesi işbirliğinde hazırlanan ‘’Bilecik Yedi Güzel Adam ve Öncüleri Kütüphanesinin açılışını; Sayın Valimiz Tahir Büyükakın, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın ve beraberindeki ilimiz yetkililerinden oluşan heyetin değerli üyeleri ile birlikte gerçekleştirdik. Böylece ilimizdeki gençlerimize yönelik anlamlı ve çok faydalı bir çalışmayı gerçekleştirmiş olduk. Bu anlamda ilimizdeki önemli kurum yetkilileri ile bir araya gelerek böyle bir çalışmanın adımını attık. Bilecik’imiz bu çalışmanın başladığı pilot illerden biri olarak seçildi. İlimizde yüksek öğrenim yapmak üzere gelen öğrencilerimizle, Kültür ve Medeniyet ufkumuza ışık olan başta Yedi Güzel Adam ve onların etkilendiği yazarlar ve eserleri olmak üzere gençlerimizi kitapla buluşturmak, geleceğimizi şekillendirmek ve öğrencilerimize nezih ortamlarda kitap okuma alışkanlığını kazandırmak çok önemli. Çünkü büyük bir yazarın ifade ettiği şekliyle bizlerin gençliğimizi ihmal etmememiz gerekir. Zira ihmal ettiğimiz gençlik gün gelir imar ettiğimiz şehirleri harap edebilir. Onun için bizler de Bilecik Belediye Başkanlığı olarak her eğitim ve öğretim yılı başında eğitime ilişkin güzel bir projeyi ortaya koyuyoruz. Ben bu anlamda böyle yararlı bir açılışta bizleri yalnız bırakmayan Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın Beye, Valimiz Tahir Büyükakın’a başta olmak üzere; KYK Bilecik İl Müdürü İsmail Şen, Eğitim Bir – Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz ve Genç Memur-Sen Bilecik İl Temsilcisi Emrah Göztepe ve diğer arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

KYK Bilecik İl Müdürü İsmail Şen açılışta yaptığı konuşmada Bilecik’teki birçok kurum ve kuruluşun ortak çalışması ile gençlerimize yönelik güzel ve anlamlı bir çalışmanın gerçekleştirildiğini belirtti.

Eğitim Bir – Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz ise gerçekleştirilen çalışmanın önemine değinerek, projenin gerçekleştirilmesinde emeği olan paydaşlara teşekkür etti.

Ertuğrulgazi KYK Yurdunda, dualarla açılışı yapılan kütüphanede; Türk Edebiyatı’na damga vurmuş olan Erdem Beyazıt, Alaeddin Özdenören, Rasim Özdenören, Mehmet Akif İnan, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil ve Cahit Zarifoğlu gibi önemli ve değerli isimlerin yanısıra birçok edebi yayın gençlerle buluşacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.