DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Bilecik Turizmi Bu Projeyle Canlanacak!

Bilecik Turizmi Bu Projeyle Canlanacak!

Bilecik Turizminde Yeni Bir Dönem Başlıyor

Bugün saat 15.30 da Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezinde gerçekleşen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Zirve Üniversitesi Marka Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik ve projede yer alan üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında; yapılan çalışmalar ve kat edilen yol ile ilgili detaylı açıklamalar yapıldı.

Bilecik Belediyeler Birligi’nin organizasyonu ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’nın mali destegi ile yürütülen “Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor”projesi ile blrlikte yürütülen çalışmalarla Bilecik turizminde yeni bir dönem başlıyor.Bundan 3 ay once startı verilen proje ile Bilecik’in tarihi, doğası, kültürel değerleri ve turizminin tanıtımı yapıldı.Başta Bilecik merkez olmak üzere tüm ilçe, belde ve köylerinin turizm değerlerinin tanıtımının yapıldığı, çalışmalarda yeni bir aşamaya gelindi. Tanıtım çalışmaları süresince, tüm turistik yerler tespit edilerek Türkiye’nin önde gelen fotografçıları tarafından fotograflandı. Çekilen fotograflar başta medya organları olmak üzere, tüm turizm paydaşları ve kamuoyu ile paylaşıldı, ilin tarihi mirası, doğası, kültürel değerlerl gibi tum turistik öğeleri ile ilgili bilgi ve haberlerin başta basın ve turizm paydaşları üzerlnden olmak üzere duyurusu yapıldı. Turizm portalı, facebook, youtube ve twitter hesapları açılarak sosyal medya üzerlnden tanıtımlar yapıldı, Afiş, broşür ve duvar kağıdı gibi materyaller hazırlanarak ilgili yerlerde sergilendi. Tüm bu çalışmalarla Bilecik Turizmine önemli bir ivme kazandırıldı..

BiLECiK DÜNYA TURİZM DESTiNASYONU OLUYOR

Bilecik Belediyeler Birliği’nin organizasyonu ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkmma Ajansı (BEBKA)’nın mali destegiyle yürütülen “Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor”projesi ile birlikte Bilecik’in turizminin canlanması için kapsamlı çalışmalarda bulunuluyor.

Proje kapsamında başta Bilecik merkez olmak üzere Bozuyuk, Gölpazarı, inhisar, Osmaneli, Pazaryeri, Sögüt ve Yenipazar ilçeleri ile Vezirhan, Dodurga, Bayırköy, Çaltı, Küre, Cihangazi, beldelerinin doğası, tarihi, kültürel değerleri ve turizm potansiyelinin tanıtılması çalışmaları yapıldı.

Amaç Bölgenin Turizm Eliyle Sosyal Ve Ekonomik yönden kalkınması

Başta Bilecik olmak üzere bölgenln turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla başlayan proje kapsamında yürütülen çalışmalarla,bölgenln turizm eliyle sosyal ve ekonomik yönden kalkınması hedeflendi.Bölgedekl turizm faaliyetlerinin profesyonelleşmesi, modern çağa uygun teknik ve yöntemlerle geliştirilerek pazarlanmasi icln calışmalar yapıldı. ilin cazibe merkezi olabilmesi, turizm rekabetinde öne geçebllmesi ve global turizm pazarında payının artırılması için hedef kitleye yönelik tanıtım faaliyetleri yürütüldü. Turizm sektöründe faaliyet gösteren kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları gibi tüm kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirligi ve koordinasyonun maksimum seviyeye çıkarılarak kaynakların etkin ve verimli kullanımınınsağlanmasına yönelik çalışmalar hazırlandı. Alternatif turizm ürünlerinin geliştirilmesi, yaygınlaştırılmasıve inovatif tekniklerle pazarlanmasıyla turizmin dört mevsime yayılması ve bu sayede turizm hizmetlerinde çeşitlilik, gelir ve istihdam artışının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapıldı.ildeki nltelikli tesislerin sayısı ve faaliyetleri ele alındı,ileriye yönelik proje önerilerinde bulunuldu.

Bilecik’in turizm potansiyelinin tanıtılması için kapsamlı çalışmalar yürütüldü

Bilecik ve ilçelerinin turizm potansiyelinin tanıtılması icin kapsamlı çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmaların il ayağını fotograf çekimleri oluşturdu.
Marka Kent Bilecik ekibi fotograf çekimleri için Türkiye’nin önde gelen fotografçılarını bölgeye getirerek,canlı mankenler eşliğinde turizm potansiyeli olan mekanların fotograflanmasını sağladı.Başta Bilecik merkez olmak üzeretüm ilçe,belde ve köylerden elde edilen fotograflar,ilin tanıtımı için gerekli olan web sitesi,afiş ve broşürlerde kullanıldı.İldeki turizm çalışmaları ve tanıtım faaliyetleri ilgili görseller ile beraber düzenli olarak başta ulusal basın olmak üzere,yerel basın,turizm basını,online basın ve seyehat acenteleri,tur şirketleri gibi tüm turizm paydaşları ile paylaşıldı.Böylelikle hem farkındalık oluşturuldu,hemde başta basın olmak üzere geniş bir kesiminBilecik’in turizm potansiyeli hakkında dünzenli olarak bilgi elde etmesi sağlandı.Çekilen fotograflar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafındanTürkiye’nin tanıtımında da kullanılacak.Turizm ile ilgili hazırlananhaber çalışmaları mailing haline getirilerek düzenli olarak tüm turizm paydaşları ile paylaşıldı.

Türkiyede ilk defa Bilecik için tatil planlama sitesi oluşturuldu.
www.bilecik.com.tr adıyla bir turizm portalı oluşturuldu. Bilecik turizmi ile ilgili bütün bilgi ve görsellerin yer aldığı portal aynı zamanda tatil planlama sitesi olma özelliğini taşıyor.Portal bu yönüyle Türkiye’de bir ilk.
Tanıtımın dijital kısmı ile alakalı olarak, facebook,  https://www.facebook.com/bilecikturizm  , twitter http://twitter.com/bilecikturizm ve youtube hesapları oluşturuldu.Sosyal medyanın gücü göz önünde bulundurularak oluşturulan bu hesaplarda Bilecik turizmi ile ilgi gelişmeler düzenli olarak paylaşıldı.Kurumsal kimlik çalışmalarının da yapıldığı tanıtım faaliyetleri,digital optimizasyon,reklam dizayn çalışmaları,afiş-poster ve duvar fotografı dizaynları ve baskısı,amerikan servis altlıkları dizaynları ve baskısıyla tamamlandı.

Turizm paydaşları organize edildi.
Tanıtım faaliyetleri kapsamında turizm paydaşları da organize edildi. Tur-Paket programları hazırlandı. Turizm rehberleri ile yeni ilişkiler geliştirildi ve Bilecik’in turizm potansiyeli ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde Bursa Turizm Rehberleri Odasından tam destek alındı. Devam eden tanıtım çalışmalarıyla birlikte 22 Mart tarihinde Bilecik’in Osmaneli ilçesine gelecek olan TÜRSAB’ın seyahat acenteleri yetkililerine de Bilecik turizminin tanıtımı yapılacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.