DOLAR
32,2954
EURO
35,2021
ALTIN
2.243,46
BIST
8.754,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
10°C

Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Bilecik Devlet Hastanesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir ile Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven arasında imzalanan protokol neticesinde Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını aldı. Konu ile ilgili görüşlerini belirten Rektör Prof. Dr. Beydemir, imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bilecik’in Eğitim ve Sağlık Şehri Olması için Çalışıyoruz

Rektör Beydemir; “Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi olarak Bilecik’in eğitim ve sağlık şehri olması için çalışıyoruz. Bunun için göreve başlar başlamaz Tıp Fakültesi kurulması ile ilgili çalışmalarımızı tamamlayıp YÖK onayını aldık. Fakültemizin bir an evvel aktif hale gelmesi, öğrenci alması ve eğitime başlaması için de tüm arkadaşlarımızla özverili bir çalışma içerisindeyiz. Bugün Kamu Hastaneleri Birliği ile imzaladığımız protokol çerçevesinde Yeni Bilecik Devlet Hastanesi artık Tıp Fakültemiz bünyesinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet verecektir. Yaşanan Covid-19 salgın süreci sağlık hizmetlerine ulaşımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. İlimizin coğrafi ve tabii durumu göz önüne alındığında, ileride eğitim ve sağlık şehri olmaması için hiçbir neden görünmemektedir. Biz de üniversite olarak kısa, orta ve uzun vadeli programlarımızı buna göre şekillendirmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada ise, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir tarafından, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Devlet Hastanemizin birlikte kullanım ve işbirliği protokolünün imzaladığı belirtilirken,” Sağlık hizmet kalitemizi artırdığımız protokol ile Bilecik Devlet Hastanemizin adı Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuştur. Şeyh Edebali Üniversitesi Tıp Fakültesi akademik kadrosunda yer alan hekimlerimizin Bilecik Devlet Hastanesinde eğitim ve sağlık hizmeti vermeleri sağlanarak eğitim, araştırma ve sağlık hizmet sunumu için insan gücü, mali kaynak, fiziki donanım, bina, tıbbi cihaz ve diğer kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amaçlanmıştır.
Birlikte kullanım, Bilecik halkımız ve personelimiz için hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.