DOLAR
32,3366
EURO
35,2085
ALTIN
2.246,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
7°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
10°C

Üniversitelerle İşbirliği Devam Ediyor

Üniversitelerle İşbirliği Devam Ediyor. Bilecik’in Osmaneli İlçesi Osmaneli Belediyesi her yıl devam eden tarihi ve kültürel varlıklarının turizme kazandırılması ve kültürel varlık olarak muhafazası ve de gün yüzüne çıkarılması için Üniversitelerle işbirliğine devam ediyor.

2014 yılından bu yana her yıl Osmaneli ve çevresinde çalışmalarını sürdüren Marmara Üniversitesi Eskiçağ tarihçisi Doc Dr Hüseyin Sami Öztürk, Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Doktora öğrencisi Ezgi Demirhan Öztürk ve İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi Uygulamalı Jeofizik Bilim Dalı Öğretim Üyesi Hazel Deniz Toktay araştırmalar yapmak üzere Osmaneli ilçesindeler.

Osmaneli Belediyesince her türlü olanağın sunulduğu değerli hocalarımız özellikle köprüler, yollar, tümülüs ve höyükler tarihi ve kültürel varlıklarımızla ilgili incelemeler yapacaklar. Marmara Üniversitesi Eskiçağ tarihçisi Doc Dr Hüseyin Sami Öztürk Osmaneli de yaptığı araştırmalar ve bulduğu tarihi ve kültürel varlıklarla ilgili hazırladığı kitabını Osmaneli Belediyesine basılmak üzere teslim etti.

Tarihi Roma Köprüleri üzerinde jeo radarla incelemelerde yapacak olan bilim insanları, höyük ve tümülüsler üzerinde de incelemelerde bulunacaklar. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin değerli hocalara teşekkür ederek her yıl yapmış oldukları bu çalışmalarla tarihimizi ve varlıklarımızı, değerlerimizi ortaya çıkardıkları için minnettarız dedi.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk ve Bilecik Müze yönetici ve uzmanlarına, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörüne ve hocalarına teşekkür eden başkan Şahin Osmaneli Tarihini gerçek durumuyla belgelemek ve yayınlarla paylaşmak için sabırla çalışıyoruz dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.