DOLAR
32,5952
EURO
34,7918
ALTIN
2.497,68
BIST
9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik Standı Yine Fuarın İlgi Odağı Oldu

Bilecik Standı Yine Fuarın İlgi Odağı Oldu 

İstanbul Büyükçekmece TÜYAP’da 23.’sü gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)’te Bilecik standı önceki yıllarda olduğu gibi yoğun ilgi odağı oldu.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 23. kez kapılarını açarken fuarın açılışına;  Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Burdur Valisi Hasan Şıldak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, TYD Başkanı Oya Narin, ITE Grup EMEA Bölge Direktörü Kemal Ülgen, ve ITE Turkey Turizm & Seyahat &  Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, Osmaneli Belediye Başkanı Münir Şahin, çevre il ve ilçe belediye başkanları, Bilecik Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Kocabıçak, seyahat acentaları yetkilileri katıldı.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda ilimizin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri, sivil mimari örnekleri, geleneksel el sanatları ve ilimizin tatil noktalarının tanıtıldığı Emitt Fuarı; Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul ve Bilecik protokolü ile çok sayıda davetlinin katılımı ile başladı.

Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik, 31 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda sahip olduğu değerleri tanıtmaya başladı.

FUAR 94 ÜLKEDEN 5 BİN 602 KİŞİYİ AĞIRLADI

Bu sene rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan, Dünya’nın ve Türkiye’nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT  Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bu yıl 94 ülkeden 1.100 ana firma (alt katılımcılarla toplamda 5.602 firma) katılımcıyı ağırladı. EMITT, geçtiğimiz yıla oranla katılımcı anlamında yüzde 25 büyüme kaydederek, Dünyanın dört büyük turizm fuarından biri  olup bu yıl 57.000’den fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile birlikte Bilecik Belediye Başkanlığı, Bozüyük Belediye Başkanlığı, Osmaneli Belediye Başkanlığı, Söğüt Belediye Başkanlığı, turizm yatırım belgeli seyahat acentaları ve otellerin işbirliğinde dünyanın 4. büyük turizm fuarı olan EMİTT’te İlimizi turizm açısından hak ettiği yere ulaştırmak için birçok alanda tanıtım yaptı. İlimize özgü el sanatları ürünlerinin sergilendiği fuarda ayrıca;  ayva lokumu, nar lokumu, helva ve bozamız, Osmanlı şerbetimiz stantta tanıtılacak ve konuklara ikram edildi.

KÜLTÜR BAKANIMIZA İLİMİZDEN HEDİYELER TAKTİM ETTİK BOZA İKRAMINDA BULUNDUK

Tüm yurdumuzda bilinen ve büyük bir beğeniyle takip edilen Pazaryeri ilçemiz Kınık Çömlekçiliğinin de görücüye çıkacağı fuarda Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve ilimiz hakkında bilgiler içeren dergi ve broşürler de dağıtılırken, fuarda Bilecik standını gezen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve diğer konuklarımıza Valimiz Bilal Şentürk, Bilecik Belediyesi Özel Kalem Müdürü Serkan Bircan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Umut Özdemir tarafından ilimiz toprağından yapılan kahve fincanı takımı ve çeşitli hediyeler taktim edilirken, ilimiz lezzetlerinden olan boza ve lokum ikramında bulunuldu. Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Burdur Valisi Hasan Şıldak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve diğer konuklar Bilecik standını ziyaret ederek, ilimizin sahip olduğu değerler ile lezzetleri hakkında bilgi aldı.

Kayı Obası geleneğinin Osmanlı motifleri ile süslenerek, yer aldığı Bilecik, daha önceki fuarlarda olduğu gibi EMİTT Fuarında da sahip olduğu değerlerle damga vururken fuarda ayrıca ulusal anlamda yayın yapan televizyon kanallarına ilimizin sahip olduğu değerler hakkında bilgiler verildi ve ilimize özgü halk oyunlarının sergilediği performans katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.