DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden 15 Temmuz Paneli

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden 15 Temmuz Paneli

 

“Küresel sistem Türkiye’de hayal kırıklığı yaşıyor”

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde ‘15 Temmuz ve İnsan Hakları’ konulu panel düzenlendi. Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Bünyamin Bezci ve Doç. Dr. Fatih Yardımcıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelde, 15 Temmuz kalkışmasının siyasal ve sosyo-ekonomik nedenleri masaya yatırıldı. 13 Temmuz 2017 günü İktisadi ve İdari Bilimler Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele il protokolü ve üniversite personeli yoğun ilgi gösterdi.

 

“Görev bilincimiz en üst seviyede olmak mecburiyetindedir”

 

Panelin açılış konuşmasını yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, 15 Temmuz darbe girişiminin bayrak, vatan, devlet, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler gibi temel kavramları benimseme konusunda millet olarak bilincimizi arttırdığını, özgüvenimizi yükselttiğini ve bu milletin tek bir ferdi kalana dek vatanı çiğnetmeyeceğimizi dost düşman herkese gösterdiğini, ancak ülkemizin gelişimine de sekte vurduğunu ifade etti. “15 Temmuz’lar bir daha yaşanmasın istiyorsak görev sorumluluğu ve görev bilincimiz en üst seviyede olmak mecburiyetindedir” diyen Taş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü hatırlattı. Rektör Taş sözlerine 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek son verdi.

 

“Küresel sistem Türkiye’de hayal kırıklığı yaşıyor”

 

Moderatörlüğünü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden Dr. Çağdaş Zarplı’nın üstlendiği panelin ilk sunumunu Doç. Dr. Bünyamin Bezci yaptı. Darbe girişiminin siyasi derinliği üzerine konuşan Bezci, halkın belli oranda desteğini almayan hiçbir darbe girişiminin başarılı olamayacağını söyledi. 1960 ve 1980 darbeleri ile 12 Mart Muhtırası’na halkın sessiz kaldığını ancak 15 Temmuz’da milletin sokağa çıkarak devletini sahiplendiğini belirten Bezci, yaşananlar sonucunda demokrasinin ve devletin güçlendiğinin altını çizdi. “Küresel sistem Türkiye’de hayal kırıklığı yaşıyor” diyen Doç. Dr. Bünyamin Bezci, geride kalan süreçte çok sayıda nitelikli insanı kaybettiğimizi ve en kısa sürede yenilerini yetiştirip yerlerine koymamız gerektiğini ifade etti.

 

“Bu halk ekonomik olarak da darbecilere göğüs germiş bir halktır”

 

Panelin ikinci konuşmacısı Doç. Dr. Fatih Yardımcıoğlu 15 Temmuz kalkışmasının ekonomi politiği üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Toplumsal destek olmadan ve ekonomi çökmeden hiçbir darbe girişiminin başarılı olamayacağını belirten Yardımcıoğlu, siyasal istikrarsızlığın ekonomik istikrarsızlığı tetiklediğini ve bu durumun askeri darbelere zenim hazırladığını ifade etti. 15 Temmuz sürecinde Türkiye’de ne siyasal ne de ekonomik istikrarsızlığın söz konusu olduğunu vurgulayan Yardımcıoğlu, küresel birtakım güçler ve onların yurt içindeki destekçilerinin darbeye zemin hazırlamak için yaptıkları çalışmalarda başarısız olduklarını söyledi. “Bu halk ekonomik olarak da darbecilere göğüs germiş bir halktır” diyen Yardımcıoğlu’nun sunumu salonu dolduranlar tarafından ilgiyle takip edildi.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş’ın ev sahipliğinde düzenlenen panele; Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Tugay Komutan Yardımcısı J. Alb. Deniz Özaslan, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Suat Günbey, İl Müftüsü Necati Akkuş, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Panelin sonunda konuşmacılara Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi anı tabağı ve üzerinde şehitlerimizin adlarının yazılı olduğu ay yıldızlı tablo hediye edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.