DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BİLECİK MİLLETVEKİLİ SELİM YAĞCI’NIN YENİ ADLİ YIL MESAJI

MİLLETVEKİLİMİZ SELİM YAĞCI:

‘’BÜTÜN YARGI MENSUPLARIMIZA YENİ ADLİ YILDA KOLAYLIKLAR VE BAŞARILAR DİLİYORUM’’

Milletvekilimiz Selim Yağcı, Adli Yılı açılışı dolayısıyla bir mesaj yayımladığı mesajında; Bütün yargı mensuplarımıza yeni adli yılda kolaylıklar ve başarılar diliyorum’’ dedi.

Adaletin toplumsal ve sosyal yaşantımızdaki önemine değinen Milletvekilimiz Selim Yağcı, mesajında şunları kaydetti:

’’Bizler çok şükür ki terazisi dirhem şaşmaz’’ sıfatına sahip olan ecdada sahip bir milletiz. Bununla birlikte çağdaş demokrasilerin temelini oluşturan hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklere saygılı, bu hak ve özgürlükleri koruyucu adil bir hukuk düzeni kuran ve bunu sürdürmekle kendisini yükümlü sayan, tüm işlem ve eylemleri yargı denetimine bağlı olan devlettir. Unutulmamalıdır ki, birey hak ve özgürlüklerine duyulan saygı, demokratik hukuk devletinin ürünü, aynı zamanda da doğal bir sonucudur. Haksızlığa uğradığını düşünen bireylerin, umutsuzluğa kapılmadan, demokratik yollarla haklarını aramaları için olanaklar sağlamak, toplum huzurunun temeli ve çağdaş bir yaşamın ana kuralıdır. Bir hukuk devletinin varlığı ancak tarafsız bir yargı sistemi ile mümkündür. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni de ancak böyle bir yargı sistemiyle geleceğe taşıyabiliriz. Adalet, mülkün temeli olduğu gibi, aynı zamanda kardeşliğin, dostluğun, barışın ve huzurun en temel sağlayıcısıdır. Yargı mekanizmalarının, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı kalarak hızlı ve uyum içinde çalışması, toplumda yargı kurumlarına, dolayısıyla adalete olan güveni de güçlendirecektir. Devletimizin yasama ve yürütme gibi temel kurumlarından biri olan yargı organı; hakimleri, savcıları, avukatları ve diğer çalışanlarıyla bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çaba göstermektedir. Bu düşüncelerle, Adli Yıl açılışını kutluyor, yeni adli yılın şehrimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Adaletimizin sağlayıcıları olan hakim, savcı ve avukatlarımıza, tüm yargı çalışanlarına, yeni adli yılda başarılar diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.