DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bilecik ile ilgili olarak, vizyonumuz son derece geniş

AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Selim Yağcı: Bilecik ile ilgili olarak vizyonumuz son derece geniş

AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Selim Yağcı Bilecik Belediyesinde gerçekleşen basın toplantısında 1299 Uluçınar Tematik Parkının yanı sıra çok farklı konulara da değindi.

Şehrin her noktasını çok iyi bildiğini ve çok iyi analiz yaptığını belirten AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Selim Yağcı, Bilecik ile ilgili olarak vizyonlarını son derece geniş olduğunun altını çizerek  şunları kaydetti;

Hastane sorunu

Başlangıçta önce sağlık ve şu anda şehrimizin önemli problemlerinden birisi Bilecik’te başlayan hastanemizi en hızlı şekilde 2019 yılı içerisinde inşaatını ve tefrişatını tamamlayarak yani hasta sevk eden değil, sevk alan bir hastane haline getirip hemşehrilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Bozüyük Hastanesi, orasıda çok yetersiz oranında bir an önce ihalesi ve ihale sürecinden sonraki inşaatının başlamasını temin edip, oranında bir an önce üç hastane yerine bir hastane, tedavi imkanlarının üst şartlara çıkarılması konusunda çok ciddi bir çaba harcayacağız.

Bilecik-Yenişehir Yolu

Bilecik bu zamana kadar konum olarak çok önemli olmasına rağmen yol ağlarının yetersizliği sebebiyle coğrafi konumunun gereğini yerine getirememiştir. Bizim hükumetlerimiz döneminde özellikle Bozüyük-Mekece yollarının yapılması İstanbul-Ankara hızlı trenleriyle bir nebze bu giderilse de esas önemli olan Bursa yolumuz bu zamana kadar bir çok talihsizlik yaşandı ve artık son süreci yaşıyoruz. Milletvekili adayı olarak inşallah bu görev tevdi edildiğinde en öncelikli işlerimizden birisi Yenişehir-Bilecik yolunun gerekirse her gün gelip orada denetim yaparak bir an önce bitirilip hemşehrilerimizin hizmetine sunulması noktasında var gücümüzle çalışacağız.

Bursa-Osmaneli-Bilecik hızlı tren projesi

Şehrimiz açısından çok önemli olan Bursa-Osmaneli-Bilecik hızlı tren projesinin bir an önce bitirilmesi noktasında çok ciddi takipçisi olacağımızı ve yine bu anlamda körfez yol geçişini bölgemiz açısından çok önemli olan Bozüyük ve Pazaryeri İlçemize bağlantı yollarının yapılarak özellikle Pazaryeri İlçemizde ki sosyal hayatın ve ticaret hayatının canlanmasına çok katkı sağlayacağına inanıyoruz o noktada da ciddi çalışmalarımız olacak o noktada da şehrimize artı değerler üreteceğimizi düşünüyorum.

3.Organize Sanayi Bölgesi

Bilecik’imizde gerçekten önemli olan 3.Organize Sanayi Bölgemizi kuracağımız çalışmaların içinde olan bir kardeşinizim. Milletvekilliği nasip olduğunda inşallah 3.Organize Sanayi Bölgesi bir an önce hayata geçirilmesi konusunda zaten tüm bilgiye sahibiz, bunu gerçekleştireceğiz. Buna ilişkin çok ciddi şehrimize yönelik olarak gazeteler aracılığıyla bütün şehir oluşursa diye bizim ciddi çalışmalarımız var. Bunlarla ilgili ilçelerin ve Bilecik’in fotoğraflarının çekildiği çok önemli çalışmaları uzun zamandır ekiplerimiz ile birlikte, üniversitelerle birlikte çalışma içerisindeyiz. Her noktaya ayrı bir işlev yükledik ve bu çalışmalar nasip olursa önümüzdeki süreç içerisinde aşama aşama ve 5 yıla sığdırılacak şekilde yapacağız.

Stad problemi

Hem Bilecik merkezimizin potansiyelini yükselteceğiz hem şehrimiz açısından son derece önemli olan Bozüyük’ün gelişimini de hızlandırarak mesela Bozüyük bir taraftan hastanesini yaparken diğer taraftan hem Bilecik’imizde hem Bozüyük’ümüzde stad problemini gençlerimizin önünü açacak ve spora teşvik edecek yeni sporcuların yetişmesi noktasında spor alanları problemini önümüzde ki 5 yılda kesinlikle çözeceğiz. Ben belediye başkanı olarak ta bunu defalarca ifade ettim, stadlar, spor tesisleri bir şehrin projesidir, onun için Bilecik’te ve Bozüyük’te gerçekten onarılmamış bu stadların bir an önce yenilerinin yapılarak artık bu stad yerlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız vesilesiyle millet bahçeleri oluyor, inşallah bizim bu alanlarımızda öyle olacak, yeni güzel stadlar yaparak bir an önce gençlerimizin hizmetine sunmayı düşünüyoruz.

Küçük Sanayi Sitesi

Ayrıca Küçük Sanayi Bilecik’te sıkıştı onu yeni yerleşim alanımız Pelitözü, Dereşemsettin bölgesine zaten belediye başkanlığımız döneminde kamulaştırma kararlarını aldık onun bir an önce önümüzdeki süreç içerisinde Küçük Sanayi esnafımızla el birliği içerisinde revize edilmesini, gerçekleşmesini bekliyorum.

Bilecik vücudun beyni ise Bozüyük’te kalbi

Yine Bozüyük İlçemizde yüzme havuzu yok, gençlerimizin istediği var o noktada teknik çalışmaları hızlı bir şekilde yaparak Bilecik’te ki gibi Bozüyük’ümüze de kapalı yüzme havuzunun oluşturulması noktasında gerekli girişim ve gayretleri göstereceğiz. Bilecik vücudun beyni ise Bozüyük’te kalbi olarak birbirine benzer şekilde hareket edeceğiz.

Karasu Limanına Osmaneli’nin de ikinci bir lojistik merkezi olması

Osmaneli hem şehircilik anlamında hem doğa hem tarih noktasında vazgeçemeyeceğimiz özellikleri ve güzelliklere bağlı bir ilçemiz, Osmaneli’ye özel projelerle albenisini ve tanınılırlığını daha üst noktalara çıkarıp, belediye başkanı olan arkadaşlarımızla el ele vererek o noktada ki potansiyelinin daha üste taşımayı düşünüyoruz. Hatta Bozüyük şu anda biliyorsunuz lojistik merkez bunu daha ileri noktalara götürmeyi çok arzu ediyoruz ama ikinci bir lojistik merkez noktasında hızlı tren bağlantısı olunca yaptığımız araştırmalar onuda gösteriyor Osmaneli’nin de olması noktasında çünkü Osmaneli limanlara daha yakın, Karasu Limanına Osmaneli’nin de ikinci bir lojistik merkezi olması noktasında hem tarımda hem sanayi de lojistik merkezi olması noktasında da gerekli çalışmaları yapacağımızı ifade ediyoruz. Osmaneli tarih turizmi ve gerçekten tarım sanayisine yönelik bu tip işyerlerinin olabileceği, köylü esnafımızın ürettiği malı değerini bularak dönüştürebileceği bir sanayi anlayışını düşünüyoruz.

Akçay Barajıyla üretim üçe beşe katlanacak 

Aynı bu tarzı Gölpazarı’nda da düşünüyoruz. Gölpazarı Bilecik’imizin en canlı ilçelerinde birisi ama son yıllarımızda tabi gençlerimiz iş sebebiyle şehirlere göç sebebiyle nüfusunda azalmalar oluşuyor. Onun için Gölpazarı’mızda da üretim çok fazla Akçay Barajıyla üretim üçe beşe katlanacak, o üretimi ekonomik girdi olarak üste çıkarmak için tarıma dayalı sanayi alanları oluşturarak Gölpazarı’nda hem çalışma alanlarını oluşturup, oradaki tarımsal ekonomiyi daha da üst seviyelere çıkarmayı düşünüyoruz, sosyal hayatı da Gölpazarı’nda ki yüksek okulumuzu destekleyerek orada sosyal hayatı da canlandırmayı arzu ediyoruz.

Söğüt’te TOKİ

İnhisar, Yenipazar bölgemiz aslında organik turizm ve tarım bölgesidir. Buralar kendi şartları içerisinde Yenipazar’da ki kanyonumuz, İnhisar’da ki bitki florası , biyolojik çeşitliliğimiz çok önemli Türkiye’de ki çok ender bulunan bölgelerden birisi orada bir taraftan tarım ve butik tarımsal paketleme tesisleri, üretim tesisleri teşvik etmenin yanında aynı zamanda turizmi de yanında canlı tutularak, İnhisar’ın, Eskişehir bağlantısını orada iyileştirerek turizm hareketliliğini sağlayıp o bölgelerinde gelişimini katkı sağlamayı arzu ediyoruz, hedefliyoruz bu noktada gayret gösteriyoruz. Söğüt’ümüzde fazla söze gerek yok Söğüt bir tarih şehri bunu sonuna kadar tüm kredisini devlet nezdimizde Söğüt adına kullanmak istiyoruz ama Söğüt’ün başka bir isteği var şu anda TOKİ çalışmalarımız var TOKİ’yi en hızlı şekilde Söğüt’te ki hemşehrilerimizi rahatlatacak şekilde TOKİ çalışmasını hızlı şekilde başlatıp, en kısa süre içerisinde bitirmeyi zaten bunlara ilişkin bir aşama kaydedildi. Milletvekilimiz sayesinde ama aynı zamanda Söğüt’ün bir hayali var Organize Sanayi Bölgesi kuruldu bir tane çivi çakılmadı Elginkan Holding ile anlaşma yapıldı ama bu zamana kadar orada da bir hareketlilik yok bu işlerin içinde olan bir kardeşiniz olarak hangi düğmeye basacağımı çok iyi biliyorum biz burada genel idaremiz ile yerel idaremiz ile tüm AR-GE ekiplerimizle elele gönül gönüle vereceğiz Ticaret Odalarımızı da yanımıza alacağız. bir alanı birileri el koyup kendi keyiflerince günlerce bekletmesini Bilecik halkını tutsak etmesine izin veremeyiz, yapacaklarsa yapacaklar, yapmayacaklarsa yapacak insanlara o yerlere tahsisi noktasında aktif eylem birliği içerisinde olacağız. Bu birlikteliği sağlayacağız amirimiz, Sayın Valimiz ve onun koordinasyonunda ürettiği iş birliği ile biz de siyasetçi olarak sağlayarak Söğüt’ümüzün organize sanayi bölgesini bir an önce faaliyete geçirme noktasında gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz.

Devamı Videomuzda…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.