DOLAR
32,5160
EURO
34,8278
ALTIN
2.425,61
BIST
9.705,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik İle İlgili Düşüncelerini Paylaştı

Bilecik İle İlgili Düşüncelerini Paylaştı. Kendi adına açmış olduğu video paylaşım platformu üzerindeki kanalında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Tıbbi Laboratuvar okuduğunu dile getiren Deniz Bogatu youtube kullanıcı adlı öğrenci Bilecik’te okumak isteyen öğrencilerle düşüncelerini paylaştı.

Kendi adına açmış olduğu video paylaşım platformu üzerindeki kanalında Bilecik’e gelmek isteyen öğrencilerle düşüncelerini paylaştı. İnternet üzerinde Bilecik yurdu ve şehir ile alakalı pek bir şey olmadığını ifade eden Deniz Bogatu, ‘’Bilecik küçük bir şehir ve gezmek için yaşamak için üniversite hayatını gerçekten yaşamak isteyenler için tavsiyem; Bilecik’e gelmesinler.’’ dedi.

Videosunun devamında ‘Neden’ soruna cevap veren Bogatu şöyle devam etti:
Çünkü Bilecik küçük bir şehir. Bilecik’te yapılacak pek bir şey yok. Kafelerde oturmak, piknik yapmak vs. dışında ama Bilecik’e Eskişehir 1 saat 15 dakika uzaklıkta, Eskişehir eğlence mekanları oldukça fazla. İstanbul YHT ile 2-3 saat Ankara yine öyle YHT ile 2-3 saat. Kütahya yakın Sakarya yakın yani gezmek isteyene aslında bahane yok. Bilecik’ten kalkıp istediği yere gidebilir.

Bilecik’e okumak isteyenler gelsin

Bilecik’te okumak isteyenlere aklında soru işareti olanlara tavsiyem gerçekten gelsinler. Ben çok seviyorum. Geldiğim şehirde küçük ama burası daha küçük. Küçük olması benim için çok güzel bir şey ben büyük şehir istemiyorum yani yaşayamazdım herhalde. İstanbul’a kaç kere gittim mesela orada kaldım defalarca, haftalarca kaldım. Gezilecek bir şehir ama yaşanır mı bilmiyorum çok hızlı bir şehir. Bilecik öyle değil. Bilecik merkeze çok rahat bir şekilde gidebiliyorsun. Üniversiteye çok rahat gidebiliyorsun. Ulaşımı gerçekten rahat. Yol parası burada öğrenciye 2 ₺.

Halime Hatun Kız Öğrenci Yurdunda kalıyorum demiştim . Bilecik’te 2 tane KYK yurdu var. Biri okulun içinde diğeri de merkezde Bahçelievler Mahallesinde oluyor. Benim kaldığım yurt gerçekten çok güzel özel gibi. 4 kişilik odalarımız tuvalet banyoyu sadece 4 kişi kullanıyor onun dışında kimse kullanmıyor. Her düzenli temizlik yapılıyor. Her katın görevlisi var.
Diğer KYK yurdunu önermiyorlar. Ben orada yaşamadım ama orada yaşayan dilekçe verip bu yurda geçen arkadaşlarım var. Diğer yurt koğuşa benziyormuş ben görmedim. Fotoğrafta gördüm de görmedim yaşamıyorum ön yargıyla yaklaşmanızı istemem ama bu yurda kıyasla kötü. Ama bu yurt çok güzel. Diğer yurt çıkarsa size kesinlikle dilekçe verip geçebiliyorsunuz. Genelde yer oluyor.

Üniversitesi gerçekten güzel. Küçük bir üniversite ama büyük size yaramaz, hangi bölümde, hangi fakültede iseniz orada takılıyorsunuz zaten. Yani üniversitenin büyük olması sizin gezip tozmanız için bir avantaj değil. Zaten minibüsler üniversitenin içine giriyor. Otobüs yok küçük minibüsler var. Zaten sizi bölümünüzün önüne bırakıyor. Bölümün önüne gitmeyen minibüs yok. Odamı gezdirmeyi düşünüyordum size oda turu yaptıracaktım yurdu tanıtacaktım ama malum final haftasındayız ve odalar dağınık ve kızlar müsait değiller. O yüzden bir daha ki sefer oda turu yapacağım.

Aklında soru işareti kalan Bilecik’i merak edenler benim aklıma gelmeyip söyleyemediğim şeyleri yorum olarak yazabilirler. Yardımcı olabilirim. Unuttuğum şeyler olabilir. Ailemden uzağım. İnsan özlüyor ama yapabilecek bir şey yok. Bu kadar uzağı neden tercih ettim bende bilmiyorum ama bu da bir tecrübe oldu. Ailemden bu kadar uzak kalmayabilirdim. Alışmış gibiyim ama memlekete gidip buraya geldikten sonra yine aynı duyguları yaşıyorum.

Bilecik’e gelin arkadaşlar. Bilecik güzel gerçekten güzel. Bana başka bir şehir deseler yine Bilecik’i seçerim. 2 yıldır buradayım 2 yıldır bana hiçbir insandan hiçbir zarar gelmedi. Geziyorum, tozuyorum, kafelere de gidiyorum. Kütüphanesine gidiyorum. Yani burada yapılabilecek tüm aktiviteleri yaptım sayılır. Bana hiçbir zararı dokunan insan olmadı. Ben mi çok şanslıyım yoksa insanları mı iyi bilmiyorum ama bence insanları iyi. Esnafları iyi insanlar.

Bilecik’e gelmek istiyorsanız düşünmeden gelebileceğiniz bir şehir. Gezmek tozmak eğlencede gözünüz yoksa. Üniversite hayatı sosyal medyada gösterildiği gibi değil. Daha büyük şehirlerde okuyan arkadaşlarım var. Ya okumayacaksın eğleneceksin ya da okuyacaksın. İkisi bir arada biraz zor gidiyor.

Deniz Bogatu adlı kullanıcı video paylaşım platformu üzerindeki kanalında gayet temiz duygularla yayınladığı videosunda bu düşüncelerine yer verdi.

Bilecik ile ilgili olarak çoğu zaman hatta özellikle kargo gönderimlerinde yaşanan veya biri size sorduğunda ‘Hangi şehir?’ diye ‘Bilecik’ cevabı verdiğinizde devamında ‘Hangi Bilecik?’ sorusunun sorulmadığı dönemleri yaşayabilmek ve bir kez daha Bilecik’i duymayanlara da duyurabilmek adına yapılan her çalışmada herkesin desteği olmalı.

Türkiye’nin 81 ilinden bir tanesidir Bilecik. Bazen karıştırıldığı Birecik ise Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Şanlıurfanın bir ilçesidir. Bilecik Bursa’ya veya Eskişehir’e bağlı değildir. Ayrıca Marmara, Karadeniz, Ege ve İç Anadolu bölgesi olmak üzere 4 bölgede toprağı bulunan, sakinliği, ulaşım kolaylığı, büyük şehirlere yakılığı ile yaşandığında değeri anlaşılan, büyük şehirlerin boğucu atmosferinden uzak, en büyük yoğunluğu mesai saati bitiminde trafikte yaşayacağınız ve Abbaslık’daki çeşmeden su içtiyseniz bir daha gidemeyeceğiniz, çok karmaşık olmayan güzel bir ildir.

Bilecik bizim de bazen ‘tamam espiridir’ deyip, küçüklüğü ile ilgili şakalara gülüp geçsek de, Osmanlı Devletinin kurulduğu topraklardır ve Bilecik’i bilmeyen tarihini bilmez. Bilecik, Yunan mezaliminde yakılıp yıkılmıştır. (Bakınız Burada Bilecik ve Çevresinde Yunan Mezalimi) Bilecik çok dert çekmiş, yakıldıktan sonra yeniden inşa edilmiştir. Sadece Bilecik’in değil Türkiye’nin her şehrinin ayrı bir önemi ayrı bir değeri vardır. Bir karış toprak için bu ülkede nice canlar feda edilmiş, kahramanlar can vermiştir yurdu yaşatmak için.

Yorumlar

  1. Harun Şahin dedi ki:

    Bilecik’te okunur.Tango
    etme yeri değildir

  2. Turgay dedi ki:

    Bilecik küçük olabilir güzel bir şehir bir insanda niyet önemli okumaksa okumalıdır….