DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE “DİYABET” MANSİYON ÖDÜLÜ

BİLECİK HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNE “DİYABET” MANSİYON ÖDÜLÜ

Dünya Sağlık Örgütü tarafından “2016 yılı Dünya Sağlık Günü” teması olarak belirlenen “Diyabet” yarışmasında Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü mansiyon ödülüne layık görüldü.
Vali Ahmet Hamdi Nayir, hem sağlık hizmetlerindeki başarıları hem de hafta ve gün kutlamalarındaki göstermiş oldukları performansla Halk Sağlığı Müdürlüğünün Sağlık Bakanlığınca düzenlenen diyabeti önleme, diyabetten korunma, tedavi ve komplikasyon konularını içeren fotoğraf yarışmasında mansiyon ödülü kazandığını bildirdi.
Diyabet hastalığının önemli bir hastalık olduğunun altını çizen Vali Nayir, “Hemen hemen her ailenin muhatap olduğu bir hastalık. Tedavisi var. Mutlaka personelimizin önerileriyle insanlarımızın hayatlarını mutlu yaşayabilecekleri durum var. Ama bunun farkındalığı önemli. Özellikle çocuk yaşta var olanların farkındalığı daha önemlidir. Diyabet hastalığıyla baş edilebiliyor, erken teşhisi önemli. Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışma, toplumda inşallah diyabet hastalığının daha erken teşhisi ve bunun farkındalığını ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.
Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı da 81 İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün katıldığı yarışmada Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesinin “Mavi halka” fotoğrafıyla, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığınca mansiyon ödülüne layık görüldüğünü bildirdi.
Balcı, katıldıkları fotoğrafla yarışmada, diyabete ortak bir kimlik vermek, diyabet bilinci oluşturmak için var olan tüm çabaları desteklemek, yeni aktivitelerle diyabet ile ilgili kamuoyunun dikkatini çekmek, diyabet ile mücadeleye destek vermek için Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından oluşturulmuş olan diyabetin evrenselliğini ve küresel diyabet birlikteliğini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
Vali Nayir, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderilen bisikleti teslim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.