DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Bilecik 4.Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali

Bilecik 4.Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali ????

Bilecik 4.Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali yarın saat 15.00 te Cumhuriyet Meydanında başlıyor.

İki gün sürecek olan festivalde 1. gün programı TRAFİKTE BİZ DE VARIZ 2. gün programı ise DOĞA İÇİN PEDALLA sloganıyla başlayacak.

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz, ”Yaklaşık 4 yıldır bisiklete gönül veren pedaldaşlarımla belirttiğim ilkelerle ve azimli çalışmalarımız sonucunda şehrimizden katılımcıların yanında 110 kişi Kamplı olarak ülkemiz ve yurtdışı çapında katılımın sağlanacağı festivalimizi ilimizin turizmi, bisikletli ulaşım ve yaşamın sürdürülebilirliği, özellikle gençlerin sosyalleşmesi, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, atalarımız Ertuğrul Gazi, Şeyh Edebali, Dursun Fakıh gibi ilimizin büyük değerlerini tanıtmak, adının da Ayva çiçeği olmasından dolayı ilimizin meşhur ürünlerini öğretmek, doğaya verdiğimiz önemi anımsatmak, özellikle trafik haftasında araç sürücülerine bisikletlilerin de trafikte önemli bir konuma ve rahatlatıcı role sahip olduğunu hatırlatmak amacıyla bir çok sürprizin, ikramın olacağı ilk gün tüm şehrimiz halkının da davet edileceği, 2. gün ise belirtilen yaş sınırında olan katılımcıların katılabileceği,
30 NİSAN- 01 MAYIS 2016 tarihlerinde Bilecik 4. Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali’ni sunduğumuz planda resmi kurumlar, sponsorlarımız tarafından sağlanacak desteklerle düzenleyeceğiz.Hep birlikte el ele vererek samimi ve güzel bir proje gerçekleştireceğimize inanıyorum.” dedi.

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz 30 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 14:00’da, kamp alanında toplanan misafirlerle hareket edip Cumhuriyet meydanında il içinden katılanlarla buluşup (14 yaş üstü) turla ilgili bilgilendirmeler yapacak.
15:30’da hazırlıklar tamamlanıp, belirtilen rotada şenlik havasında toplamda yaklaşık 30 km olan 1. gün turu gerçekleştirmek için havanın iyi olması halinde tahmini sayı olan 300 bisikletli ile ekip arkasında lojistik destek, ilkyardım, yorulan, bisikleti arızalananlar için minibüs takibinde hareket edilecek. Akabinde rota içinde bulunan Bilecik Belediyesi Bahçesindeki tarihi saat kulesi önünde hatıra fotoğrafı çekilecek.
Pelitözü Gölpark Amfi Tiyatro da tüm bisikletlilerle gölet manzaralı hatıra fotoğrafı çekip ikramlar, bisiklet ekipmanları için çekilişler ve küçük yarışmalar düzenlenecek.

İLK GÜN ROTASI:Cumhuriyet meydanı-Tepebaşı-Atatürk bulvarı-Karayolları kavşağı- Belediye bahçesi-Atatürk bulvarı-Tevfikbey caddcsi-Tepebaşı-İl özel idare kavşağı-2. Jandarma Tugay komutanlığı 2. Nizamiyesi(mola)-Eski Bursa Caddesi-Kapalı Yüzme Havuzu(mola)-Yenikent Sitesi-Özgün Sitesi-Pelitözü köyü(mola)-Pelitözü Gölpark. 15 Km

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz 2. GÜN Programını şöyle anlattı:
01 Mayıs Pazar günü sabahı ise 10:00’da kamplı ve ilimizden katılımcılarımıza ( 16 yaş üstü) su, meyve ve bisküvi, (kamplı misafirlerimize kahvaltı) ikramı olacak. 11:00’da katılımcıların gelmesi ve gerekli hazırlıklarında yapılmasıyla ekip arkasında lojistik destek. ilkyardım, yorulan, bisikleti arızalananlar için minibüs takibinde Beşiktaş mahallesi üzerinden Selöz köyüne yol alınacaktır.
13:00 Selöz Köyü varış, dinlenme, su ihtiyacı Selöz köy okulu bahçesi.
13:15 Mola ardından Ulupınar köyüne hareket edeceğiz, rampalar çok olduğundan dolayı sürüşümüzü keyif halinde yavaş devam ettirip Ulupınar köyüne ulaşacağız. 14:00 Köyün çok yakınındaki gölette mola verip doğanın sesini dinleyeceğiz.
14:30 Dülgeroğlu ve Kapaklı köyüne hareket edeceğiz.
15:30 Kapaklı köyünde mola.
16:00 Abbaslık köyü ve şehir merkezine hareket.
Son noktadan itibaren keskin virajlar ve yavaş inişlerle şehir merkezine varacağız. Yine trafiği aksatmadan bazı noktalarda yol üzerinde ufak molalar vererek il merkezine ulaşıp Bilecik Belediyesi bahçesi tarihi saat kulesinde hatıra fotoğrafı çekimi yapılıp, Şeyh Edebali türbe meydanında inip yine sponsorlar sayesinde ufak bir programdan sonra festivalimiz son bulacaktır.
ROTA: Yediler caddesi- Stadyum caddesi-Egemcnlik caddesi-Şehit Tahsin Büyükçoban caddesi-Hadi Arıncı caddesi-Necati Önen caddesi- Selöz Köyü- Ulupınar Köyü-Köklük mevkii-Dülgeroğlu Köyü- Kapaklı Köyü-Abbaslık Köyü. Ertuğrulgazi mahallesi- Bilecik Belediyesi bahçesi tarihi saat kulesi- Şeyh Edebali Türbesi meydanı 35 KmNot: Programın içindeki saatler tahminidir.
13101027_10154176649184243_1533847676_n

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.