enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bilecik Ertuğrulgazi Camisinde Son Cuma Namazı Kılındı

A+
A-

Bilecik Ertuğrulgazi Camisinde Son Cuma Namazı Kılındı

Bilecik Merkez Ertuğrul Gazi Camii, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından riskli bina olarak belirlenerek, kentsel dönüşüm kapsamına alınmış ve Belediye Başkanlığı tarafından da yıkılması için gerekli yazı Bilecik İl Müftülüğüne ulaştırıldı.

 

Bilecik İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Bilecik Merkez Ertuğrul Gazi Camisinin yıkılması için 12.10.2018 Cuma günü bugün Cuma namazından sonra ibadete kapatılacağı duyuruldu.

Türkiye Diyanet Vakfına ait söz konusu camii TDV Mütevelli Heyeti Kararı doğrultusunda ve yasal süresi içerisinde yıkılarak Bilecik İl Müftülüğü organizesinde, TDV Bilecik Şubesi tarafından ek proje uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Şehrin merkez camii konumunda olacak olan cami, bünyesinde Kur’an Kuısu, Eğitim Merkezi, erkek/kadın, engelli şadırvanları, işyerleri ve çay ocağı bulunacaktır. Söz konusu cami 750 cami içi. 650 cami dışı musalla cemaati mahalli olmak üzere toplam 1400 cemaat kapasitesine sahip olacak.

camii

Bilecik Müftülüğü, inşasının belirli bir kısmı hayırsever bir vatandaş tarafından karşılanacak olan caminin, tüm hayırsever vatandaşların da desteğine ihtiyacı olacağını bildirdi.

WhatsApp Image 2018 10 12 at 09.26.33

Yorumlar


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.