DOLAR
32,5155
EURO
34,7315
ALTIN
2.488,83
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

Sultaneli Osmanlı Sokağının Açılışı Yapıldı

Sultaneli Osmanlı Sokağının Açılışı Yapıldı

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve ilimizin yöresel tatlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtan aynı zamanda Bilecik bezinden imal edilen elbiselerin, nakışların, el işleri yanı sıra ilimize özgü ürünlerin satışının yapılacağı Sultaneli Osmanlı Sokağının açılış töreni yapıldı.

Törene Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, ”Bugün Bilecik Belediyesi olarak Cuma gününün de bereketi ile birlikte bir yandan güzel çalışmalarımızın hem açılışını yapıyoruz hem de temel atma törenlerini gerçekleştireceğiz. Cenabı Allah’a şükürler olsun şehrimizi ve insanımızı güzel eserler ile buluşturmaya devam ediyoruz.” dedi.

Yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanılan ve özellikle ilimizdeki hanımefendiler için son derece büyük faydaları olacak Sultaneli Osmanlı Sokağımızın açılışında Belediye Başkanı Nihat Can konuşmasına şöyle devam etti:

Hanımefendilere çok faydası olacak dedik. Zira burada başta hanımefendilerimiz olmak üzere ilimizin birçok değerli üyesi burada el emeği göz nuru eserlerini hem sergileme hem de satma imkanı bulacak. Her zaman ilkleri ve örnek projeleri gerçekleştiren Bilecik Belediyesi olarak yine ilk ve örnek bir projeyi hazırladık ve bugün açılışını hep birlikte yapıyoruz.

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve ilimizin yöresel tatlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtan aynı zamanda Bilecik bezinden imal edilen elbiselerin, nakışların, el işleri yanı sıra ilimize özgü ürünlerin satışının yapılacağı Sultaneli Osmanlı Sokağı, aynı zamanda büyük bir sosyal sorumluluk projesi ve sosyal belediyeciliğin güzel bir örneğidir.

İlimizdeki kadınlarımızın el emeği göz nuru eserleri ile birlikte ilimiz lezzetlerinin satışının yapılarak aynı zamanda turizm ve tanıtım faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak olan Sultaneli Osmanlı Sokağı projesi, gördüğünüz üzere yeşillendirme, düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile yeni cazibe noktalarından biri oldu. İlimizin güzel bir vitrini oldu. Projemiz ile en büyük hedeflerimiz ve amaçlarımızdan birisi de ilimizdeki değerli hanım kardeşlerimiz ve sanatkarlarımızın burada sergileyeceği ve satacağı ürünler ile ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunması olmuştur. Burada 11 adet butik dükkan bulunuyor. Bir kısmında ilimizin lezzetleri sunulurken, bazısında ilimiz seramiği el emeği ve göz nuru ile buluşup güzel bir hediye oluyor. Diğer yandan ilimizin toprağı bir çömlek veya hediyelik bir eşya ile vücut buluyor. Böylece hem ilimizin ekonomisine hem de tanıtım ve turizmine katkı sağlamış olacağız. Ben bu vesile ile bu eserimizin şehrimiz ve insanımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu eserin en başından beri takipçisi olan ve büyük katkılar sunan Milletvekilimiz Selim Yağcı başta olmak üzere emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Canla Başla İlk Günkü Heyecanla.. diyerek daha nice güzel açılış ve temel atma törenlerinde buluşmak dileğiyle selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Şadan Turhan tarafından yapılan duanın ardından protokol üyelerince kesilen kurdele ile Sultaneli Osmanlı Sokağı açıldı. Ardından protokol üyeleri dükkanları ziyaret ederek hayırlı olmasını diledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.