DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bilecik Dodurga Belediye Başkanı Tuna’nın 19 Mayıs Mesajı

Bilecik Dodurga Belediye Başkanı Tuna’nın 19 Mayıs Mesajı. Bilecik, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında Tuna: “Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı günün 102’inci yıldönümünde, bir Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını daha karşılamanın engin mutluluk, gurur ve coşkusu içindeyiz. Cumhuriyet tarihimizin miladı olan bu günde, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, kaderde, kıvançta ve tasada bir ve beraber olan milletimize, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum.

19 Mayıs 1919 her türlü zorluğu, Türk olmanın bize verdiği iman kuvveti ile yenen, Türkün gücünü tüm Dünya’ya tanıtmış bir millet olarak 102 yıl önce bu gün hürriyet ve istiklal meşalesinin Samsun’da yakıldığı gündür.

19 Mayıs 1919 Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a çıkarak tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihi ve Türk Milletini aydınlık yarınlara kavuşturan, Cumhuriyete ulaştıran bir dönüm noktasıdır.

19 Mayıs 1919 binlerce şehit verilerek Türk ulusunun kutsal saydığı topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşamasının yolunu açan milli mücadele destanının, ulusal bağımsızlık hareketinin başlangıcıdır.

Bu gün, Milletçe manda ve himaye kabul etmeyeceğimizi bir kere daha tüm Dünya’ya ilan ettiğimiz gündür.

Bu gün, var olmak, yok olmak kavgasına çıkanların, varını yoğunu vatan için, istiklal için feda edenlerin, tarihimize şan ve şeref veren kahramanların günüdür.

Bu gün, çocuğunu öksüz anne ve babasının kimsesiz bırakanların, gençliğinin baharında şehitlik rütbesine erenlerin günüdür.

Bu gün, Atatürk’ün güvendiği, inandığı Cumhuriyetimizin emanet ettiği Türk Gençliğine, Bayram olan gündür.

19 Mayıs. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Ben, Samsun’a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk Milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım.” diyerek O’nun kurtuluş yolunda ulusal birliği gerçekleştirmek düşüncesiyle çıktığı bu zorlu yolculukta Türk milletine duyduğu güveni anlatan gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bağımsızlık ve özgürlüğümüzü borçlu olduğumuz bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı, güzel bir yaşam diliyor, yarınlarımızın güvencesi tüm gençlerimizin ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.