DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, öğrencilerle bir araya geldi

Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, öğrencilerle bir araya geldi

Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün düzenlediği konferansta Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. ‘Adalet Mülkün Temelidir’ konulu söyleşinin açılışında Konuşan Rektör Taş, öğrencilerin derslerde öğrendikleri bilgilerin yanında, Başsavcı Ceylan gibi seçkin bir konuğun söyleyeceklerinin de son derece önemli ve yol gösterici olacağını ifade etti. Söyleşinin, öğrencilerin kariyer planlamalarında bir basamak olacağına inandığını belirten Rektör Taş, Başsavcı Ceylan’a programa katıldıkları için şükranlarını sundu ve konferansı organize eden Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi hocalarına ve söyleşiye yoğun katılım gösteren öğrencilere teşekkür etti.

Konferansın başında Türkiye’de adalet sisteminin bugünkü durumuyla ilgili bilgiler veren Ercan Ceylan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında Adalet teşkilatı içinde çok ciddi bir tasfiye süreci yaşandığını ve hâkim ve savcı sayısının 5 bine kadar düştüğünü ifade etti. Devletin bu açığın kapanması için zamanında reaksiyon gösterdiğini ve hâkim ve savcı sayısının bugün itibarıyla 20 bine yaklaştığını belirten Başsavcı Ceylan, bu zor süreçte herkesin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını ve bundan sonra Adalet sisteminin giderek daha iyi çalışır hale geleceğini söyledi. Konferansın tek taraflı bir konuşma yerine soru-cevap şeklinde devam etmesinin daha faydalı olacağını ifade eden Başsavcı Ceylan, öğrencilerin sorularına içtenlikle yanıt verdi. Söyleşide hem eğitim hayatından hem de mesleki yaşantısından örnekler veren Ceylan, öğrencilerle hem tecrübelerini paylaştı hem de çok önemli tavsiyelerde bulundu. Konferansın sonunda Başsavcı Ceylan’a Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Ercan tarafından teşekkür belgesi, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından ise Üniversite anı tabağı takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.