DOLAR
32,3364
EURO
35,1586
ALTIN
2.245,42
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
7°C
Bilecik
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 2.Oturumu

Bilecik Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 2.Oturumu. Bilecik Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi, Belediye Başkanı Semih Şahin başkanlığında gerçekleştirildi. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının ilk gündem maddesi olan şehirdeki basketbol sahalarının pandemi süresince geçici olarak düğün ve cemiyetlere kiralanması ve kiralamaya ilişkin ücret ve tarifelerin belirlenmesi konusu görüşüldü. Ücret ve Tarife Komisyonundan gelen raporun görüşüldüğü toplantıda; Ertuğrulgazi Mahalle Konağı önü basketbol sahası, Hürriyet Mahallesi’nde Muhsin Yazıcıoğlu Spor ve Yaşam Merkezi önü basketbol sahası, Bahçelievler Mahallesinde Ekin Sokak basketbol sahası ve Uğur Mumcu Parkı basketbol sahası, İstasyon Mahallesinde mahalle konağı basketbol sahası, Beşiktaş Mahallesinde Ali Ersoy Parkı basketbol sahası, İsmetpaşa Mahallesi basketbol sahası, Cumhuriyet Mahallesinde Kırklar Tepesi basketbol sahası, Osmangazi Mahallesinde Öykü sitesi karşısı basketbol sahası ve Orhangazi Mahallesi Okul 3. Sokak basketbol sahaları düğün ve cemiyetler için kullanıma açık olacak.

Belirlenen alanlarda hafta sonu Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri saat: 11:30 ile 15:30 saatleri seans başı KDV dahil 350 TL, hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat: 17:00 ile 21:00 saatlerinde KDV dahil 250 TL olmasına oy birliğiyle karar verildi.

Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı atıkları döküm ücretleri izin belgesi ücretlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin Ücret ve Tarife Komisyonundan gelen rapor görüşülerek, karar oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Bilecik Kayı Gıda Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. personellerine su aboneliklerinde belediye personeli tarifesinin uygulanması konusuna ilişkin Hukuk Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Buna göre söz konusu personellerin su aboneliklerinde belediye personeli tarifesinin uygulanmasının reddine karar verildi.

İmar konularının görüşüldüğü toplantıda ayrıca Denetim Komisyonu raporu okunarak, meclis üyelerine bilgi verildi.

Toplantının son gündem maddesi kapsamında Meclis Başkanvekili Mustafa Sadık Kaya’nın başkanlığında 2020 yılı belediye faaliyet raporu meclise sunularak, oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantı sonunda, Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak çalışmaların olup olmadığı şeklindeki sorusu üzerine Belediye Başkanı Semih Şahin, pandemi ve diğer zor zamanlarda olduğu gibi ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında yer alacaklarını belirtti. Başkan Şahin, ‘’İlk geldiğimiz yıl, Ramazan ayı boyunca yaklaşık ihtiyaç sahibi 280 aile saptamıştık. Maalesef her yıl ekonomiye bağlı olarak bu anlamda ihtiyaç sahibi vatandaşımızın sayısı artıyor. Geçen yıl yardım ettiğimiz vatandaş sayısı 700 civarı oldu. Pandemi ve ülkenin ekonomik koşulları göz önünde bulundurulunca bu yıl bin ihtiyaç sahibine ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu yöndeki gerek gıda yardımı gerek diğer alandaki destek çalışmalarımızı tamamladık. En kısa zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşımızı deşifre etmeden yardımları kendilerine teslim edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca meclis üyelerine isimlerinin üzerinde yazılı olduğu şemsiyeler hediye edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.