DOLAR
32,3638
EURO
35,0383
ALTIN
2.324,23
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BİLECİK BELEDİYESİ MEZARLIKLAR MÜDÜRÜLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

BİLECİK BELEDİYESİ MEZARLIKLAR MÜDÜRÜLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA
Bilecik Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Cengiz Toklucu, Şehir Mezarlığı bölgesinde gerçekleştirilen çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi.
Şehir Mezarlığı bölgesinde Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ve ilgili yüklenici firma tarafından gerçekleştirilen çalışmaların sona erdiğini hatırlatan Toklucu, açıklamasında şu bilgileri verdi:
Vatandaşlarımızın da bildiği üzere Şehir Mezarlığı ile Akasya Altı Mevkisinde yol güvenliğinin sağlanması için büyük bir fore kazık çalışması gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen çalışma ile yolun bu anlamdaki güvenliği sağlanmış oldu. Bununla birlikte çalışmaların sürdüğü dönemlerde Şehir Mezarlığımızdaki mezarlık alanına ufak çapta zararlar meydana geldi. Vatandaşlarımızın konu ile ilgili gerek sosyal medyada gerek diğer basın ve yayın organlarında konu hakkında bilgi sahibi olmak istediğini tespit ettik. Bunun için Bilecik Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü olarak, bölgede oluşan hasar ve mezarlığın son durumuna ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi için bu açıklamayı yapma gereği gördük.
22. 01. 2016 tarihinden itibaren Bilecik Şehir Mezarlığının üst tarafında asfalt kaymasına ilişkin yapılan çalışmanın vermiş olduğu zarar dolayısıyla, Bilecik Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü olarak, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’ne 19.04.2016 tarihinde ilgili yazımızı gönderdik. Söz konusu yazıda, 54 adet mezarın zarar gördüğü bilgisini verdik. Bunun yanında Mezarlıklar Müdürlüğü olarak, oluşan zararı fotoğraflarla da belge altına aldık. Aynı şekilde Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ve ilgili firma ile devamlı irtibat halindeyiz. Buna ilişkin hasar gören mezarların çalışma sonunda onarılması, oluşan toprak ve taş yığınlarının temizlenmesi noktasındaki talebimizi ilettik. Mezarlıklar Müdürlüğü olarak da bizler de bu anlamda üzerimize düşen görevi yapacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Yani gereken zararlar en kısa zamanda giderilecek. Devrilen ve yıkılan mezarlar tekrar onarılacak. Hafriyatla kapanan yeni mezar yerlerini de tekrardan açacağız.
Mezarlıklar Müdürü Toklucu, açıklamasında ayrıca Mezarlıklar Müdürlüğü olarak, mezarlığın çevresindeki sur duvarlarının da yeniden yapılarak, daha güzel bir görüntüye kavuşması için çalıştıklarını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.