DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
ALTIN
2.326,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bilecik Belediyesi Çevreyi Korumaya Devam Ediyor

 

Bilecik Belediyesi Çevreyi Korumaya Devam Ediyor

Bilecik Belediyesinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geçen yıl başlatmış olduğu, okullarda atık yağ ve pil toplama kampanyası bu yıl da devam ediyor.

Bilecik Belediyesi Çevreyi iyileştirmek, çevre sağlığını korumak, çevre kirliliğini önlemek ve tüm bunları da okullarımızda yaygınlaştırmak amacıyla yapılan çalışma kapsamında merkezdeki okullara atık yağ ve pil biriktirme kutularını teslim etti.

Bilecik Belediyesi tarafından ilk olarak geçtiğimiz eğitim öğretim yılında gerçekleştirdiği ve dereceye giren ilk üç okulu ödüllendirdiği yarışmanın sayesinde hem çevremiz korunmuş oluyor hem de öğrencilerimiz çevreyi koruma adına bilinçlenmiş oluyor.

ATIK YAĞ VE ATIK PİLLERİ ÇEVREYE ETKİSİ

Atık yağ ve atık pillerin toplanmaması halinde çevreye verdiği zararlar ve projenin önemi hakkında şu bilgiler faydalı olacaktır:
”Kullanılmış kızartmalık yağlar olarak bilinen Bitkisel Atık Yağların kontrolsüz olarak lavabo ve çöpe dökülmesi kanun ve yönetmeliklerle yasaklanmıştır. Kanalizasyona ve çöpe doğrudan dökülen atık yağlar, lavabo giderlerinin ve kanalizasyon sistemlerinin tıkanmasına, sudaki canlı yaşamının bitmesine sebep olmaktadır. Ayrıca 1 litre atık yağ 1 milyon litre yeraltı suyunu kirletmekte ve kullanılmaz hale getirmektedir.

Tüm bunların önüne geçebilmek amacıyla ve öğrencilerimizde çevre duyarlılığı oluşturulması amacıyla düzenlenen bu yarışma kapsamında, öğrenciler evlerinde kapalı kaplarda (pet şişe, cam kavanoz vb…) biriktirdikleri atık yağları tüm okullarımıza bırakılan mavi renkteki atık yağ toplama bidonlarına atabileceklerdir. Bu atık yağlar daha sonra Belediye ekipleri tarafından tutanaklarla teslim alınarak bertarafı sağlanacaktır. İçerisinde demir, nikel, kadmiyum, çinko gibi tehlikeli maddeleri barındıran atık pillerin doğaya, çöpe, ateşe, su kaynaklarına kontrolsüz şekilde atılması, bu tehlikeli maddelerin toprağa ve su kaynaklarına karışmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple atık pillerin kaynağında ayrı olarak toplanması ve bertaraf edilmesi gerekmektedir.”

YARIŞMA TARİHİ VE ÖDÜLLER

Tüm öğrencilerimizde bu alışkanlığın kazanılması amacıyla düzenlediğimiz atık Pil Toplama Yarışması kapsamında öğrenciler topladıkları atık pilleri, tüm okullarımızda bulunan toplama kaplarında biriktirebileceklerdir. Belediye ekipleri tarafından tutanaklarla teslim alınan atık piller bertarafa gönderilecektir. Yarışma 15/04/2014 tarihine kadar devam edecek olup, dereceye giren okullar öğrenci sayısına bakılmaksızın ödüllendirilecektir.

Yarışma 16/05/2014 tarihine kadar devam edecek olup, en fazla bitkisel atık yağ toplayan ilk üç okulun 1.’sine bilgisayar, 2. takıma masa tenisi takımı, 3. okula ise yazıcı hediye edilecektir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.