DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Belediye Meclisinde Alınan Kararlar

Bilecik Belediye Meclisinde Alınan Kararlar. Bilecik Belediyesi eylül ayı belediye meclis toplantısı pazartesi oturumu, Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, başkanlığında yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan ve 16 gündem maddesinin görüşülerek, karara bağlandığı toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bilecik Belediyesi arasında imzalanacak protokol ile Halkın Esnafı Projesinin hayata geçirilmesi kararı alındı.

Buna göre her iki kurum arasında imzalanacak protokol ile ihtiyaç sahibi vatandaş, kendisine sunulan kart ile anlaşması bulunan marketlerde alışveriş yapma imkanı bulacak.

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (m) bendine istinaden İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Kuruluş, Görev, Yetki, Sorumluluk ve Çalışma Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik Taslağı konusunun görüşüldüğü toplantıda ayrıca 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 38. maddesinin (g) bendine istinaden Halkın Esnafı Projesi kapsamında Belediye Başkan Vekiline İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 2 yıl süreli protokol yapma yetkisi verilmesi konusunun görüşüldü.

Buna göre her iki kurum arasında imzalanacak protokol ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak yardım miktarı nakit para olarak kartlara aktarılacak. İhtiyaç sahibi vatandaş, Halkın Esnafı Projesi ile anlaşmalı yerel esnaftan alışveriş yapabilecek.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (l) bendine istinaden Genel İdari Hizmetler ve Teknik Hizmetler Sınıfındaki bazı boş memur kadrolarının iptal edilerek yeni kadro ihdası yapılması konusunun görüşüldüğü toplantıda ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendine istinaden 2022 Mali Yılı Bütçesine ek olarak 60.000.000,00¬TL (Altmış Milyon Türk Lirası) ek bütçe yapılması konusunu görüşülerek karara bağlandı.

İmar konularının görüşüldüğü toplantıda, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesine istinaden Belediyemizden ortak hizmet projesi işbirliği talebinde bulunan 2 Adet Dernek ile 3 yıl süreli ortak hizmet projesi işbirliği protokolü yapılması ve protokol yapmak üzere Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi konusunun görüşülerek karara bağlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.