DOLAR
32,5371
EURO
34,8354
ALTIN
2.443,65
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
17°C
Bilecik
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

Kurtuluş Etkinlikleri İBB Mehter Takımının Gösterisiyle Devam Etti

Kurtuluş Etkinlikleri İBB Mehter Takımının Gösterisiyle Devam Etti. Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterisi ve pilav ikramıyla devam etti.

Şeyh Edebali Türbesi alanında düzenlenen etkinlikler, il protokolü yanı sıra sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı beğeniyle izlendi.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutlayarak, ‘’Hepimiz Bilecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak üzere bir araya geldik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mehter takımı da kurtuluş sevincimizi artırmak için burada. Tüm katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100. Yılı kutlu olsun’’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Milletvekilleri Yaşar Tüzün ve Selim Yağcı, Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı vatandaşlara pilav, ayran ve üzüm ikram etti.

Alanda Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ve kaybolmaya yüz tutmuş Bilecik türkülerinin yer aldığı Sandıktaki Türküler isimli eserlerden parçalar dinletildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.