DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediye Meclis Üyeleri Projeleri Gezdi

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Belediye Meclis üyeleri ve basın mensuplarına, Belediyenin yapmış olduğu projeleri tanıttı. Bilecik Belediye Bahçesinden gezi otobüsü ile hareket eden meclis üyeleri ilk olarak, Şeyh Edebali Türbesinde yapımı gerçekleştirilen, “Osmanlı Tarih Şeridi Projesini” gezdi. Osmanlı Padişahlarının heykellerinin yer alacağı ve heykellerin, Osmanlı tarihi ile Bilecik tarihini anlatacağını ifade eden Yağcı, aynı zamanda içeride Nilüfer Havuzlarının ve Bilecik’i tanıtacak bir sinema salonunun yer alacağını ifade etti.

OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU

Daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile Bahçelievler Mahallesinde yapılan Kapalı yüzme havuzunu gezen meclis üyeleri, yüzme havuzu hakkında bilgi aldı. yakın bir zaman diliminde bitirileceği belirtilen yüzme havuzunun kış aylarında Bilecik halkına hizmet vereceği belirtilirken, aynı zamanda burada yüzme müsabakalarının da gerçekleşeceği ve Bilecik’in spor açısından daha ileri seviyelere geleceği ifade edildi.

BİLECİK KENT MÜZESİ

Bilecik’te yapımı devam eden Bilecik Kent Müzesini gezen meclis üyelerine bilgi aktaran Yağcı, “Her şehrin kendi kültürünü göstermeyi, gelen misafirine kendi kültürünü ve gelecek heyecanını yansıttığı Kent müzeleri vardır. Bilecik’te bir müzemiz var ama bu Etnoğrafik bir müze şeklinde kent müzemiz yoktu bu bir eksiklikti.” ifadelerini kullandı. Müzenin Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde yapıldığını ifade eden Yağcı, müze bittiğinde gelen ziyaretçilerin burada 100 yıllık geçmişi görebileceklerini belirtti.  Müzenin 1450 metre karelik bir alana yapıldığını söyleyen Yağcı 530 metre sergi alanı 70 metrekare sine vizyon gösteri alanı 65 metrekare kütüphane, 65 metrekare konferans salonu 50 metrekare çok amaçlı salon, 87 metre kare kafe, idari ve ofis binalarından oluşacağını belirtti. Yağcı ihalenin ise 2 Milyon 107 bin liraya verildiğini ifade etti.

KARASU GENÇLİK ADASI

Yaklaşık 200 dönümlük bir alan üzerine kurulan Karasu Yaşam ve Gençlik adasının tanıtımını yapan Yağcı, Bilecik’te bulunan ailelerin, sabahtan akşama kadar vakit geçirebilecekleri bir yer olmasını sağlamaya çalıştıklarını belirtti.Binalara yukarıdan bakıldığında Ay ve Güneş simgelerinin görüleceğini söyleyen Yağcı Kapalı spor salonundan, yüzme havuzuna, mesire alanlarından, restaurantına kadar içerisinde bir çok ayrıntıyı barından Gençlik adasında, ayrıca Go-Kart ve Squash alanlarının olduğunu Gençlerin burada bir çok sportif faaliyetlerini rahatlıkla yapabileceğini ifade etti. Alanda ilerleyen zamanlarda Bowling gibi etkinliklerinde yer alabileceğini ifade eden Yağcı, Hızlı Tren Garının da açılmasıyla bölgenin hızlı bir şekilde kalkınacağını ifade etti. Yağcı ayrıca gençlik adasının yanında bulunan Karasu deresinin de yakında balık tutulacak bir hale geleceğini belirtti.

KAPALI SPOR SALONU

Uzun yıllardır Bilecik’te 500 kişilik bir salonda hizmet verilmeye başlandığını ifade eden Yağcı, okullarda dahi o salonların olduğunu belirterek, Yeni yapılan spor salonu ile birlikte Bilecik’in büyük bir ihtiyacının karşılandığını söyleyerek katkısı olan herkese teşekkür etti.   Yaklaşık 2000 kişilik bir kapasiteye sahip spor salonunda aynı zamanda antrenman sahalarıyla birlikte, portatif tribünler bulunuyor.

ATIK SU ARITMA TESİSİ

Bilecik’te yapımı başlanan Atık Su Arıtma tesisisini devasal bir yatırım olarak nitelendiren Yağcı, “Şehrimizin önümüzdeki 30 – 40 yıllık süreç içerisindeki foseptik atıkların arıtma merkezi burası olacak. Bundan sonra da zaten buraya kadar kapalı devre gelecek bundan sonrada dereye temizlenmiş arıtılmış olarak verilecek” dedi. Sağlıklı bir çevre için “Çevreyi hor gören geleceği zor görür” ifadelerini kullanan Yağcı Bilecik’in geleceği açısından bu tesisin büyük önem arz ettiğini belirtti.

BİLECİK ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ

Gelişen Bilecik’in en büyük ihtiyaçlarından birisi olduğunu belirttiği Bilecik Şehirler Arası Otobüs Terminalini tanıtan Yağcı, en inşaatına başlanan otogarın en kısa zamanda biteceğini ve buraya gelenlerin gıpta ile bakacağı bir görünüme sahip olacağını ifade etti.  Otogarın 5000 bin metre karelik bir alana sahip olduğunu söyleyen Yağcı, binanın 2 katlı olacağını ifade etti. Yeni yapılacak Hal binasının da bu alanda olacağını belirten Yağcı, önümüzdeki yıl herkesin yeni otogardan faydalanacağını belirtti.

Günün değerlendirmesini yapan Başkan Yağcı; 

“Yaptığımız hizmetlerin hepsini göstermedik ama böyle bir tanıtım noktasında gezi yaptık. Bu yapılan hizmetlerin hepsinde hepimizin ortak alın teri var, gayreti var, emeği var. Bilecik olarak hep birlikte bunları gerçekleştiriyoruz. Biz gerçekten mütevazi ölçekli bir şehiriz ama bir ve beraber olduğumuzda çok güzel şeyleri de yapabileceğimizi biliyoruz. Olduğumuz zamanda bunları gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu tesisler bittiğinde güzel bir otogarımız olduğunda, güzel bir kent müzemiz olduğunda güzel bir kapalı spor salonumuz, kapalı yüzme havuzumuz olduğunda güzel tesisler oluştuğunda Bilecik çok daha güzel olacak. Hep geleceğimiz için, gençlerimiz için, çocuklarımız için insanımız için bunları gerçekleştiriyoruz. El ele, gönül gönüle daha güzel hizmetleri yapmayı temenni ediyorum.”  dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.