DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
BIST
9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN ”KUTLU DOĞUM HAFTASI” MESAJI

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN ”KUTLU DOĞUM HAFTASI” MESAJI

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı; “Kutlu Doğum Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayımladı;

Mesajında; İslam dininin üstün özellikleri ile Kutlu Nebi’nin güzel ahlakı hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkan Selim Yağcı şunları söyledi:

”İslâmiyet, tüm insanlara kucak açan iyi ahlâkı, doğruluğu, dürüstlüğü, halka ve hukuka saygıyı emreden sevgi ve hoşgörü dinidir. Bununla birlikte, Kutlu Doğum haftası denildiğinde ise Yüceler Yücesi Peygamber Efendimizi (S.A.V) anmak, onu anlamak, onun temsil ettiği aşkın değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir. Kur’an-ı Kerimin evrensel mesajı, Hz. Peygamberin örnek şahsiyeti ve ahlakı bu değerler bütününün temel öğeleridir. O rahmet ve sevgi peygamberiydi. Yaratılanı Yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir. Sevgili Peygamberimiz’in örnek kişiliğinde yüce dinimizin verdiği mesajların ve insana kattığı güzelliklerin tüm insanlarla sevgi ve hoşgörü içinde paylaşılması, aklın ve bilimin ışığında iyi anlaşılması manevî huzur ve mutluluğun teminatıdır. Peygamber Efendimiz bizler için Kur’anın adeta yaşayan bir örneğidir. Kur’an bizleri onu örnek almaya çağırır. Bizler onun sünneti etrafında toparlanıp bilinç ve kimlik kazandık. O hiç kimseyi ayıplamaz, kötülüğe karşılık vermez idi. Af ve hoşgörü sahibi idi. Kendisinden talepte bulunanı geri çevirmez idi. Onun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık vardır.

Bu duygu atmosferi içerisinde Sevgililer sevgilisinin tüm insanlığı saran ve aydınlatan nurunun anlatılmasına ve iyi anlaşılmasına vesile olacağı inancıyla, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) kutlu doğumlarının milletimize ve tüm islam alemine iyilikler ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum.”

-makam. (2)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.