DOLAR
32,5975
EURO
35,0012
ALTIN
2.451,45
BIST
9.792,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

1. ULUSLARARASI ÇOCUKLARIN ŞEHRİ KONGRESİ..

BİLECİK, ÇOCUKLARIMIZ İÇİN İSTANBULDA GERÇEKLEŞTİRİLEN 1. ULUSLARARASI ÇOCUKLARIN ŞEHRİ KONGRESİNE DAMGA VURDU

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için birçok önemli işlev görecek olan 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’ne katılarak, Bilecik’i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti.

Marmara Belediyeler Birliği Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi”, Harbiye Askeri Müze’de gerçekleştirildi.

Çocuklarımız için birçok hizmeti gerçekleştiren Bilecik Belediyesi, İstanbulda 1.’si gerçekleştirilen Uluslararası Çocukların Şehri Kongresine katılarak, en güzel şekilde yer aldı.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”YARINI, BUGÜNDEN GÖRÜP ONA YÖNELİK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, kongrede gerçekleştirdiği konuşmada, belediye hizmetlerinde çocuklara yönelik yapılan çalışmaların önemine değindi.

Bilecik Belediyesi olarak yarını, bugünden görüp ona yönelik çalışmalar gerçekleştirme gayretinde olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Belediyecilikte iki unsur; biri çeşitli sosyal, kültürel ve eğitime dayalı etkinliklerin yapılabileceği yerler yapmanın yanısıra, bu mekanlara uygun insanlar yetiştirmektir. Bu iki arasına çocuk girince çok daha farklı ve önemli bir boyut kazanıyor. Belediyecilik ve belediye başkanlığı bize göre bugünü imar ve ihya etmenin yanında geleceği teminat altına almaya yönelik girişim ve çalışmalarda da bulunmak, belediye başkanının asli görevlerinden biri olmalıdır ve hedefi de bu olmalıdır. Çünkü gerçekten bugün eksiklik ve sıkıntılar olabilir, bunları geçiştirebilirsiniz ama eğer bir yönetici geleceğe, hizmet ettiği toplumdan daha önce gidipte ona ilişkin ön çalışmaları yapmazsa ve özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz o zamana ulaştığı zaman ve o alandaki eksiklikleri gördüğünde herhalde o günün yöneticisi hakkında hayırla dua etmez diye düşünüyorum ve bu noktada belediye başkanı olarak geleceğimizi teminat altına alacak fiziki çalışmaları yapıyoruz.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”ÇOCUKLARIMIZIN HER ALANDA FAYDALANABİLECEĞİ BİRÇOK MEKANI HİZMETE SUNDUK”

Bilecik Belediyesi olarak, çocukların her alanda faydalanbileceği birçok fizik mekanı hizmete sunduklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

”Çocuklarımıza birçok tesis ve mekanı hazırlamaya gayret gösteriyoruz. Mekanlara anlam kazandırlanlar insanlar. Mekanlarımızı ne kadar da güzelleştirirsek güzelleştirelim eğer bu mekanlarda çocuk ve gençlerimizi tam mükemmel bir şekilde yetiştiremez isek o zaman bir eksik hususun ortaya çıktığı görülür. Onun için bizler bir taraftan çocuklarımızın huzurlu bir şekilde vakit geçireceği mekanlar oluştururken, diğer taraftan da gelecek neslin mutluluk içinde vakit geçireceği mekanları oluşturmaya çalışıyoruz. İşte bu duygu ve düşüncelerle Marmara Belediyeler Birliği, Çocukların Şehri Kongresi çalıştay ve kongrelerini başlattı. İlkini bu kez düzenlediğimiz bu kongrelerin İnşallah gelecekte daha kapsamlı ve büyükleriyle sürdürürüz. Bu anlamda böyle güzel bir organizasyonu tertipleyen genel sekreterliğimiz ve bütün çalışanları ile Başkanımız Recep Altepe başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Biz Bilecik Belediyesi olarak, hep kullandığımız bir sloganımız da var; ‘Hep birlikte daha iyiye daha güzele’ ulaşmak temennisiyle diyoruz. Bu tür çalışmalarda emeği olan herkese tekrar teşekkür ediyorum. Hep böyle güzel anlarda ve güzel olaylarda buluşmak temennisiyle selam ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”KONGRENİN 2.’SİNİ BİLECİK’TE YAPMAYI ARZU EDİYORUZ”

Bilecik Belediyesi olarak, 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’ne önem verdiklerini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı Bilecik’in, Marmara Belediyeler Birliğinin bir üyesi olarak gerek stantlarıyla gerek diğer çalışmalarıyla göz doldurduğunu kaydetti.

Bilecik Belediyesi’nin çocuklara yönelik birçok sosyal ve kültürel etkinliğe de imza attığını hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’nin ikincisini Bilecik’te gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

BİLECİK, ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM VE TEKNOLOJİDEKİ BAŞARISIYLA ÖN PLANA ÇIKTI

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve çocukların şehirler hakkındaki bakış açılarına büyük katkılar sağlayan Uluslararası Çocukların Şehri Kongresinde Bilecik, çocuklarımızın eğitim ve teknolojideki başarı ile ön plana çıktı.

Kongrede, Marmara Belediyeler Birliğine bağlı üye belediyelerde eğitim alan çocuklar ve gençler arasında gerçekleştirilen Robotik Ürünler yarışmasında Bilecik birbirinden güzel derece elde ettiler.

KONGRENİN AMACI VE HEDEFİ

Marmara Belediyeler Birliği Şehir Planlama ve Tasarım Koordinatörlüğü’nce Harbiye Askeri Müzesi’nde düzenlenen ve iki Gün sürecek “1. Uluslararası Çocukların Şehri” kongresiyle Türkiye’de nüfusun yaklaşık üçte birlik dilimini oluşturan çocuklara yönelik, şehri yönetenler ve şehir üzerine çalışanlarca farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Çocukların şehir yaşamında önlerine çıkan engellerin keşfi ve bu engelleri aşmak üzere çözüm önerileri, projeler ve uluslararası örneklerin sunulacağı kongreye, birlik üyesi belediyeler, akademisyenler ve çocuklar katılıyor.

Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Arslan kongrenin amacı, uygulanması ve sonuçları hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

4 5 9 3 10

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.