DOLAR
32,5222
EURO
34,7276
ALTIN
2.490,25
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’NIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, ’’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’’ dolayısıyla yayımladığı mesajında; ”Erkek, devlettir; yönetir, korur ve sahip çıkar, kadın ise millettir ve devleti o ayakta tutar” dedi.
Mesajında; ’’Ne mutlu ki bizler milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.” ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:
”Kendilerini eğiten, yetiştiren, büyüten, sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ihtiyaçları olduğunda desteklerini kendilerinden esirgemeyen, fedakar kadınlara gereken değeri vermek kendileri için olmazsa olmaz şartların başındadır. Şanlı tarihimize baktığımızda ismini tarihe altın harflerle yazdığımız öyle büyük kadın neferler olmuştur ki, günümüze ışık tutmuş ve günümüz kadınları da bu yolda kendilerine bırakılan bu ışığı benimseyerek yaşantılarına yön vermişlerdir. Türk kadınının kurulan ilk Türk devletinden bu yana devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer aldığını ve buna paralel olarak gereken saygınlığı gördüğünü unutmamak gerekir. Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulması ile birlikte toplumsal hayattaki yerini ve konumunu da çok iyi belirlemiştir” dedi.
’’DEĞERLİ KADINLARIMIZ İÇİN BİRBİRİNDEN GÜZEL SÜRPRİZ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
Bilecik Belediyesi olarak sadece söz ile değil gerçekleştirdikleri projeler ile kadınlara değer verdiklerini kaydeden Başkan Selim Yağcı, yeni dönemde kadınlara yönelik birbirinden güzel sürpriz projeleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
”Bilecik Belediyesi olarak ailenin çekirdeği hükmünde olan ve tüm toplumlarda büyük bir değeri olan kadın hizmet anlayışında da en ön plandadır. Çok değer verdiğimiz kadınlarımız için gerçekleştirdiğimiz birbirinden güzel eserler, bu düşüncemizin göstergesidir. Bizler çalışmalarımız ve projelerimizde kadınlarımızın fikir ve önerilerini her zaman başımızın tacı olarak değerlendiririz. Bu anlamda ilimizde bulunan bütün mahallelerimizdeki kadınlarımızı, birbirinden güzel sosyal aktivite etrafında buluşturuyoruz.
BİLECİK BELEDİYESİ KADINLAR LOKALİ
Bilecik Belediyesi tarafından kadınlara yönelik birçok güzel çalışmanın gerçekleştirildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:
Şu ana kadar yaptığımız ’’Mahalle Konakları’’, ’’Osmanlı El Sanatları Merkezimiz’’, ’’Ana Çocuk Yaşam Merkezi’’ ve ’’Kadın Konuk evi’’ gibi güzel ve birbirinde değerli hizmetin yanı sıra sadece kadınlarımızın faydalanabileceği ve birçok güzel hizmeti yine kendi elleriyle gerçekleştireceği, ”Kadınlar Lokalini 8 Mart’ta kadınlarımızın hizmetine sunacağız. Bu hizmetleri, kadınlarımıza değer verdiğimiz için gerçekleştirdik ve bunun haklı mutluluğunu yaşıyoruz. Bununla birlikte 16 dev projemiz arasında bulunan ’’Sultaneli Çarşısı’’ projemiz ile de kadınlarımız, yaptıkları el emeği göz nuru eserlerin satışını yaparak, aile bütçelerine katkı sağlarken, yine hanımlarımız için yapacağımız ’’Hanımlar Kahvesi’’ olarak da ifade edilebilecek Kadınlar Lokali, onların güzel vakit geçirecekleri bir mekan olacaktır. Şu an Osmangazi Mahallesinde ilkini yaptığımız bu güzel projenin benzerlerini, ileri ki dönemlerde bütün mahallelerimizde gerçekleştireceğiz. Bizlere her alanda rehber olan, yaşantımız boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen fedakar analarımıza, ablalarımıza ve Özgecanlarımıza saygı ve sevginin olduğu bir dünya dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

DSC_6924 DSC_5582 DSC_5724 DSC_6856

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.