DOLAR
32,5093
EURO
34,8669
ALTIN
2.484,84
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

EXPO 2016 ANTALYA’DA BİLECİK BELEDİYESİ ÇALIŞMALARIYLA TANITILACAK

EXPO 2016 ANTALYA’DA ŞEHİRLERİN EN İYİ UYGULAMALARI ETKİNLİĞİNDE BİLECİK BELEDİYESİ ÇALIŞMALARIYLA TANITILACAK

Birçok platformda İlimizi en iyi şekilde temsil eden Bilecik Belediyesi, 23 Nisan-30 Ekim tarihleri arasındaki altı aylık Uluslararası etkinlikte toplantı, panel, konferans ve sahne sanatlarına ev sahipliği yapacak olan Expo 2016 Antalya’da, Şehirlerin En İyi Uygulamaları etkinliği kapsamında “ Geleceği Yeşertmek” Teması ve “Yeşil Şehirler “ Alt Temasıyla Bilecik’imizi tanıtacak.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bilecik İl Orman İşletme Müdürlüğü ve Bilecik Ziraat Odası ile birlikte Belediyemizin ilgili müdürlüklerinin katkılarıyla gerçekleştirdiği ortak çalışmalarla şehrimizi Expo 2016 Antalya için hazırlıyor.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Kültürel Faaliyetler programı kapsamında; Şehirlerin En İyi Uygulamaları Etkinliği için başvuruda bulunulan ve “KARASU YAŞAM ADASI” başlığı ile Proje hazırlayarak seçmelere katılan Belediyemiz 191 gün süresince EXPO 2016 Sergi ve Fuar alanında yer alma hakkı kazandı. Antalya’nın Aksu ilçesinde 23 Nisan’da ’Çiçek ve Çocuk’ başlığıyla kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya’da çalışmalar hızla devam ediyor.

Şehrimizi her platformda başta tarihi ve kültürel özellikleri olmak üzere birçok yönüyle çeşitli platformlarda temsil eden Bilecik Belediyesi, ”Yeşil Şehirler” kategorisinde değerlendirilmek üzere Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Bilecik Belediyesi “Karasu Yaşam Adası Projesini” Expo 2016’da tanıtacak.

Şehrimizin tanıtımı ve turizmi anlamında büyük katkılar sunacak olan organizasyon hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya EÇEN ÇALIŞKAN şunları kaydetti:

‘Bilecik Belediyesi olarak, Uluslararası boyutta gerçekleştirilecek olan ve dünyanın çeşitli bölgelerinden konuk ağırlayacak olan Expo 2016 Antalya için biz Bilecik Belediyesi olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık. Antalya’nın Aksu ilçesinde 23 Nisan’da ’Çiçek ve Çocuk’ teması ve “ Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” sloganıyla kapılarını açacak olan EXPO 2016 Şehirlerin En İyi Uygulaması (Urban Best Practice Area-UBPA) için Antalya’da ilimizi tanıtma anlamında Tarih, Biyoçeşitlilik, Sürdürülebilirlik ve Asıl Temamız olan Yeşil Şehirler alt temaları için birçok başlıkta çalışmalarımızı gerçekleştirdik.

ÇALIŞKAN: EXPO 2016 KARASU YAŞAM ADASI PROJE İÇERİĞİNDEN BAHSETMEK GEREKİRSE;

Terkedilmiş kentsel endüstri bölgesinde oluşturmuş olduğumuz alan içerisinde sera
bahçesi oluşturuldu. Bu sera bahçesinde yaz ve kış aylarında(1.1.3 Sürdürülebilirlik; başlığına paralel olarak ) damla sulama ile marul, maydanoz, sarımsak, pırasa, yeşil soğan sürekli olmak üzere;dikey bahçe ile.yöreye özgü domates asma üzüm, yöreye özgü endemik bitki olan şerbetçi otu, kekik, biberiye, safran, kapari, ahududu-böğürtlen yetiştirilecek.
Bilecik cevizi, Bilecik bamyası, Bilecik nohutu, kurufasulye Bilecik Çukuören biberi, Bilecik ayvası, Bilecik-İnhisar narı, Bilecik kirazı ve Bilecik kara inciri,Beylerce Üzümü,Zeytin gibi ürünlerin yer aldığı bir bahçe ile gelen konuklarımızın Bilecik’le ilgili hangi tür sebze ve meyvelerin yetiştiğini görebilecekleri bir alan oluşturulacak.

Tarih alt teması içinde ;Yine aynı alanda küçük bir bölümünde Flora kültürünü yansıtmak adına; lale, sümbül, zambak, ak bardak, yedi veren gül,papatya,gelincik,yasemin, erguvan ikına kına, kasımpatı, Fatmagül çiçekleriyle bezenmiş olan bahçemizde , her ağaç ve bitkinin tanıtım künyesi yer alacaktır.. Bu sayede 7’den 70 ‘e tüm konuklarımız endemik bitkiler, ağaçlar, sebzeler, baklagiller ve meyvelerimizle ilgili detaylı bilgi sahibi olacaklardır.

Projemizde; Gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın Bilecik’e ait hayvan fauna çeşitliliğini görmeleri ve hayvan sevgisini hissetmeleri için sincap, tavuskuşu, keklik, bıldırcın, tavşan, yaban güvercini, köpek, kedi minik hayvanat bahçemizde yer almaktadır. (uygun olması durumunda; yöreye özgü olan hayvanlardan karabakal, alakabak, angut kuşu, toyga, ibibik, guguk kuşu ) bulundurulacaktır. Bitkilerde olduğu gibi hayvanların bulunduğu alana da tanıtım künyeleri yapılacaktır.

Fuar alanında İlimizin kendisine ait stantta özellik ve güzelliğini sergileyecek olan organizasyonda, “Karasu Yaşam Adası” projemizi ve şehrimizi tanıtacak görsel materyaller başta olmak üzere; yöremize ait yemek kültürü ve sosyal yaşantısında izler sunacak tanıtımlar gerçekleştireceğiz. Türkiye’mizin ve şehrimizin tanıtılmasında büyük katkıları olacağını düşündüğümüz Expo 2016 Antalya’da bizler de Bilecik Belediyesi olarak şehrimizi temsil etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. EXPO 2016 programının içeriği gereği gerçekleştirilecek olan organizasyonda 23 Nisan’daki açılışında Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı’nın yanı sıra platforma davet edeceğimiz ilimizin diğer büyükleri ve bürokratların da programlarına göre Bilecik’imizi orada temsil etmelerini talep edeceğiz.

Bu anlamda bütün Bilecikli Hemşehrilerimiz başta olmak üzere bütün kurum ve kuruluş temsilcilerini bu güzel organizasyona katılarak, katkı sağlamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

PROJE KOORDİNATÖRÜ ÇALIŞKAN:

”KARASU YAŞAM ADASI GÖRÜCÜYE ÇIKACAK”

Dev organizasyonda Bilecik Belediyesi tarafından ”Yeşil Şehirler” kategorisinde hazırlanan Karasu Yaşam Adasını tanıtacaklarına dikkat çeken Çalışkan, ” Bilecik Merkez Karasu Mevkiinde bulunan ve belediyemiz tarafından imar revizyon değişikliği kararı Teknik Başkan Yardımcılığımız Koordinatörlüğünde ;Teknik Müdürlüklerimiz tarafından uygulanarak, Ağır Mermer Sanayi Bölgesi olarak kullanılan ve çevre kirliliğine yol açan atıl bir alanı, “Yeşil ve Sağlıklı Şehir” haline getirmeyi amaçladı ve bunu başardı. Strateji Geliştirme Müdürlüğü olarak bu çalışmayı Proje haline getirip EXPO 2016 etkinliği için zenginleştirerek değerlendirilmek üzere Antalya Kalkınma Ajansına sunduk ve kabul edildi. 191 gün boyunca bu proje katılımcıların beğenisine sunulacak.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.