DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Mevlid Kandili Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Sn. Selim Yağcı; Mübarek Mevlid Kandili münasebeti dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Belediye Başkanı Selim YAĞCI mesajında şunları aktardı ’’İnsanlık âlemine bir hidayet tarihi açan ve âlemlere ilâhî rahmet olarak gönderilen bir Peygamber’in ümmeti olmakla şereflenmiş bulunmak, biz müminler için mutlu ve kutlu bir olaydır. Yüce Allah’ın (C.C.) insanlığa gönderdiği son rahmet elçisi, Hz. Muhammed’in (S.A.V.), Yüce Allah’tan getirdiği daveti, sünnetini ve örnek ahlakını anlamak, O’na duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacıyla asırlardır Müslümanlar, O’nun dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. Öyle ki; sevgililer sevgilisi Peygamberimizin kutlu doğumu ile dünya üzerinde birçok önemli olay vuku bulmuştur. Âlemler nur ile dolmuştur.

İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin odaklandığı Peygamber Efendimizin hayatında, öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır. Onun örnek alınması, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi şekliyle değil; onun sünnetinin ve sîretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlâkının davranışlarımızın rehberi yapılması ile mümkündür.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğum günüyle karanlıklar içinde yaşayan insanlara aydınlık bir dönem müjdelenmiştir. Milletlerin hayatlarında özel ve önemli günler vardır. Milletimizin ve İslam âleminin en önemli ve vazgeçilmez günlerinin basında ise Mevlid Kandili gelmektedir. Peygamberimiz hayatıyla, yaşantısıyla, insanlığa getirmiş olduğu mesajla, insanlık âlemine kazandırdığı değerlerle toplumları karanlıktan kurtarmış, insanlığı yüksek değerlere ulaştırmıştır.

Bu vesile ile Mevlid kandilinizi kutlar; Sevgililer sevgilisi, iki cihan güneşi Peygamber efendimizin şefaatine nail olma temennisiyle, Mevlid kandilinin Bilecikli hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin birlik ve beraberliğinin, barış ve huzurunun daim kılmasını Cenab-ı Allahtan niyaz eder, selam ve saygılar sunarım…

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.