DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Tohumlar Minik Ellerde Canlanıyor

İl Müdürlüğümüzün okul çağındaki çocukları bilinçlendirme,  farkındalık oluşturma amacıyla yola çıktığı eğitim seferberliğinin 26.12.2014 tarihindeki durağı Bilecik Anaokulu oldu. Çocuklarda küçük yaşta tarım bilincini oluşturmak, tohumlardan üretimin gerçekleştiğini göstermek amacıyla Bilecik Anaokulu öğrencileri nohut tohumları ile ekim yaptı.

İl Müdürlüğümüz personellerinden Ziraat Mühendisi Nur İŞLER, Ziraat Mühendisi Hilal YILDIZ ve Sosyolog Gülşah KAVKA tarafından gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere öncelikle çeşitli bitkisel üretim tohumları tanıtıldı. Tohumların büyümesi için gerekli koşullardan bahsedildi. Tohumları büyük bir ilgi ve merakla inceleyen öğrenciler tükettikleri gıdaların tohumlardan üretildiğini öğrendiler. Plastik bardaklara hazırlanan tohum yatağına konulan nohut tohumları ile ilk yetiştiricilik deneyimlerinin heyecanını yaşadılar.

Tohum ekiminin ardından anaokulu öğrencilerine Ziraat Mühendisi Nur İŞLER tarafından “Sağlıklı ve Doğru Beslenme” konulu sunumu gerçekleştirerek kahvaltının önemi, sağlıklı aperatifler ve beslenme çantasında neler olması gerektiği gibi konular hakkında bilgiler verildi. Geleceğin miniklerinin gelecekte sağlıklı bir nesil oluşturabilmesi adına Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak bitkisel ve hayvansal gıdaların üretimi, güvenilir gıda tüketimi, dengeli beslenme, toprak, su, bitki ve hayvanların korunması ve israfın önlenmesi v.b konularda eğitim çalışmalarımızla üzerine düşen vazifemizi yerine getirme gayretlerimiz devam etmektedir.

IMG_4159 IMG_4107 IMG_4136 IMG_4158

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.